ONKODAY’dan Meme Kanseri Farkındalık ayına özel etkinlikler

Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği tarafından, ‘1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında, farkındalık oluşturmak ve erken tanının önemine vurgu yapmak amacıyla düzenleyeceği etkinlikler öncesi bilgilendirme toplantısı yaptı.

ONKODAY’dan Meme Kanseri Farkındalık ayına özel etkinlikler

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKODAY), 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında, meme kanserinde erken tanıya vurgu yapmak amacıyla düzenlenecek etkinlikler öncesinde ONKODAY Park’ta basın açıklaması gerçekleştirdi.

Meme kanseri farkındalık çalışmalarının Ekim ayı ile sınırlı olmadığını, yıl boyunca çalışmaların gerçekleştirildiğini söyleyen ONKODAY Başkanı Füsun Önen, meme kanserinde erken teşhisin önemine de vurgu yaptı. Ramazan ayında 4 bin adet erzak kartı dağıtan ONKODAY, her ay düzenli olarak et dağıtımı da yapıyor. Bağışçıların da ONKODAY’a destek verdiğini dile getiren Başkan Önen, yaban mersini dağıtımı yapıldığını da söyledi.

ONKODAY’ın 1997 yılından bu yana her yaştan ve her türlü kanserle mücadele ettiklerini söyleyen Güzin Abraş, 3 ana faaliyet odakları olduğunu belirtti. Abraş, hasta ve hasta yakınları ile zorlu yolculukta mücadele ettiklerini, ONKODAY Konuk Evi’nin bir model olduğunu ve her birinin hasta ve hasta yakınlarına teslim edildiğini dile getirdi. Binada kadınlar için atölyeler olduğunu söyleyen Abraş, ‘Deniz Yıldızı’ adında markaları olduğunu belirterek, bina çatısında da güneş enerjisi olduğunu da sözlerine ekledi.

ONKODAY’DAN MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA ETKİNLİK TAKVİMİ

Proje ortaklarıyla Meme Kanseri ayında neler yapacaklarını anlatan Abraş, 4 Ekim’de ilk olarak fabrika ziyaretlerine başlayacaklarını söyledi. Meme muayenesiyle programı başlatacaklarını belirten Abraş, elle meme muayenesinin önemine vurgu yaptı. 4 Ekim akşamında Büyüklere Masallar etkinliği yapacaklarını söyleyen Abraş, 7 Ekim’de ise Osmangazi Belediyesi iş birliğiyle Saltanat Kapısı’ndan başlayarak açık otobüsle şehir turu yapacaklarını ve meme kanserine farkındalık oluşturacaklarını söyledi. Pembe Dikiş Atölyesi’nde de farkındalık çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Abraş, 9 Ekim’de de Panaroma Müzesi’nde Farkındalık Eğitimi verileceğini açıklayarak, farkındalık eğitiminin ardından kadınlara özel konser de verileceğinin altını çizdi. 10-11 Ekim’de Yalova’da olacaklarını söyleyen Abraş, 14 Ekim’de ise Nilüfer Belediyesi’nde farkındalık eğitimi verileceğini belirtti. 15 Ekim’de etkinliklerin Bursa Büyükşehir Belediyesi çerçevesinde ‘elle muayene eğitimi’ ve devamında Aysel Gürel Türk Müziği Korosu konseri verileceğini vurguladı.

MEME KANSERİ MUAYANE EĞİTİMİ VE ÇEŞİTLİ KONSERLER YAPILACAK

16 Ekim’de de Harmancık’ta kadınlara özel etkinliklerin olacağını belirten Abraş, 17 Ekim’de etkinliklerin Gölyazı’nda devam edeceğini açıkladı. 18 Ekim’de fabrika eğitimlerin olacağını ve 3 uzmanla gidileceğini söyleyerek, 21 Ekim’de ONKODAY Parkı’nda yoga etkinliğinin gerçekleştirileceğini belirtti. 24 Ekim’de eğitim ve yoga etkinlikleri için Mudanya’da olacaklarının altını çizen Abraş, 25 Ekim’de Yıldırım Belediyesi işbirliğiyle eğitimlerin devam edeceğini söylerken, 26 27 Ekim’de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğiyle etkinliklerin son bulacağını söyledi.

HARMANCIK’TA ONKODAY KÜTÜPHANESİ KURULACAK

UEDAŞ işbirliğiyle Yolçatı’da bir sokağın pembe olarak aydınlanacağını belirten Abraş, Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında belgesel gösterimi gibi etkinliklerin de olacağını söyledi. Harmancık Şehit Adil Kınık İlkokulu’nda ONKODAY Kütüphanesi kuracaklarını açıklayan Abraş, temiz kitapları seçtiklerini ve Harmancık’taki çocuklarla buluşturacaklarını vurguladı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir