Orhan Pamuk’un ‘Masumiyet Müzesi’ romanı Netflix dizisi oluyor

Masumiyet Müzesi dizisi hakkında yeni detaylar belli oluyor. Orhan Pamuk’un kült romanı, mini diziye adapte edilecek.

Orhan Pamuk’un ‘Masumiyet Müzesi’ romanı Netflix dizisi oluyor

Masumiyet Müzesi dizisi için başroller netleşiyor. Orhan Pamuk’un 2008 tarihli romanı, yazarın en popüler eserleri arasında bulunuyor.

2020 yılında Amazon’un dijital yayın platformu Prime Video’nun Masumiyet Müzesi’ni diziye uyarlayacağı öne sürülmüştü. Aradan geçen 4 yılın ardından proje tekrar tekrar şekillendi ve yapımın son hâlinin yayıncısı için Netflix ile anlaşıldı.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre Orhan Pamuk’un aynı adlı eserinden uyarlanacak dizinin başrolleri belli oldu.

Masumiyet Müzesi Dizisi Hakkında Yeni Detaylar Belli Oluyor

Masumiyet Müzesi kitabı, Kemal adında varlıklı bir adamın, uzak akrabası Füsun’a duyduğu saplantılı aşkın hikâyesini konu alıyor. 1975 yılında başlayan hikâye Kemal’in Füsun’la geçen yıllarını ele alıyor ve aşk, kayıp ve hafıza gibi temaları işliyor.

Eser, aşkın ve nesnelerin hatıralarıyla bağlantısını vurgulayan yenilikçi anlatımıyla Türk edebiyatında önemli bir yer edinmişti.

Pamuk’un bu ünlü romanı için harekete geçen Netflix, toplam 9 bölümden oluşacak bir mini dizi için siparişi verdi.

Masumiyet Müzesi Dizisi Eylül Lize Kandemir - Oya Unustası
Eylül Lize Kandemir ve Oya Unustası

Yönetmenliğini Kulüp, Kayıp ve İstanbullu Gelin ile tanınan Zeynep Günay’ın üstleneceği proje Ay Yapım imzasını taşıyacak. Dizi, aynı zamanda Orhan Pamuk’un diziye uyarlanan ilk projesi de olacak.

Dizinin senaryosu ise Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? ve İçerde’nin senaristi Ertan Kurtulan imzasını taşıyacak.

Masumiyet Müzesi Dizisi Oyuncu Kadrosu ile Ses Getirdi

Dizide Kemal karakteri için son dönemlerin popüler aktörlerinden Selahattin Paşalı ile anlaşıldığı belirtiliyor. Paşalı aynı zamanda Kurak Günler, Pera Palas’ta Gece Yarısı, Ömer ve Aşk 101 yapımlarıyla tanınıyor.

Kemal’in aşkı Füsun karakterini ise son olarak Kardeşlerim dizisinde rol alan Eylül Lize Kandemir canlandıracak. Kemal’in nişanlısı Sibel rolü ise Hercai ve Ömer dizileriyle bilinen Oya Unustası’ya emanet edilecek.

Masumiyet Müzesi Dizisi - Orhan Pamuk

Şimdilerde saç, makyaj ve kostüm provaları devam ettiği aktarılan Masumiyet Müzesi dizi uyarlamasının Ekim 2024 tarihinde sete çıkması tasarlanıyor. Çıkış tarihi için ise şu an için bir planlama yapılmış değil.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir