Osmangazi Belediyesi eylül ayı meclisi yapıldı

Osmangazi Belediyesi 2025-2029 dönemi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Depremle ilgili çalışmaları hızlandıklarını vurgulayan Aydın, yakın zamanda somut çalışmaların ortaya çıkacağını da söyledi.

Osmangazi Belediyesi eylül ayı meclisi yapıldı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Osmangazi Belediyesi tarafından, 2025-2029 dönemi Eylül ayı Olağan Meclis toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın başkanlığında, Belediye Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen meclis toplantısına, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve parti meclis üyeleri katıldı.

Meclis gündemine başlamadan önce geçtiğimiz haftalarda vefat eden CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Alptuğ Memişoğulları’nı anan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Alptuğ Memişoğulları’nın vefatından dolayı hepimize baş sağlığı diliyorum. Genç yaşta hayatımızdan ayrıldı. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Her zaman anılarımızda yaşamaya devam edecek. Mekanı cennet olsun” diyerek sözlerine başladı.

Başkan Aydın’dan sonra vefat eden Memişoğulları hakkında konuşan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, “Sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Kendisinden bana kalan güzel bir anımız var. Siyaset üstü dostluklar kurabilen ender bir arkadaşımızdı. Kendisini uğurlarken herkesin hakkında iyi bahsetmesi bizler içinde onun içinde onur vericidir. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, “Altuğ Memişoğulları yıllardır beraber yol yürüdüğümüz, arkadaşlığına güvendiğimiz biriydi. En güzel dostluklar siyasetle başlar, siyasetle daha iyi tanırsın. Partimizin, onu seven tüm dostlarımızın, hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

“SON MUHTAR BULUŞMANIZDA TALİHSİZ BİR AÇIKLAMANIZ OLDU”

AK Parti Grup Sözcüsü Ali Sait Adiloğlu da geçtiğimiz haftalarda vefat eden CHP Osmangazi Meclisi Grup Sözcüsü Alptuğ Memişoğulları’nı anarak konuşmasına başladı. Devamında Adiloğlu, “15 Temmuz şehitlerimize tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum. Ayasofya’yı esaretten kurtaran Cumhurbaşkanımızı saygıyla anıyorum. Kardeş Gazze için Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Partimizin de kuruluş yıl dönümünü yaşadık. AK Parti’nin 23. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Geçtiğimiz dönemlerde bazı muhtarlarımızla buluştunuz. Muhtarlarımıza verdiğiniz değeri biliyorum. Biz de her zaman onların fikirlerine saygı duyuyoruz fakat sizin son muhtar buluşmanızda talihsiz bir açıklamanız oldu. Mahalle başkanlarının sosyal destekleri onların eliyle paralel bir yapı gibi lanse edip bunları muhtarlar üzerinden yapacağınız, bizim hoşumuza gitmedi. Parti kayırır gibi bir söylemde bulundunuz. Parti teşkilatları sadece bizim değil Osmangazi İlçe örgütlerinin de mahallelerde teşkilatları var. Bunları da karşılamanız gerekiyor. Muhtarları önere etmek adına kullandığınız bu ifadeler bizim hoşumuza gitmedi. Mahalle mahalle bir havuz oluşturulup bunun yapılması daha doğru olur” ifadelerini kullandı.

“30 AĞUSTOS’TA AÇILIŞINI YAPTIĞIMIZ ATATÜRK ANITI’NI ÇOK ANLAMLI BULUYORUM”

CHP Grup Sözcüsü Recep Çohan, “Bugün gerçekten kelimelerin çok zor çıktığı bir gün. Bugün arkadaşlarımın yerinde oturmak çok zor. Kendisinin burada olmasını gerçekten çok isterdim. Aramızdan ayrılan Grup Sözcümüz Alptuğ Memişoğulları’na Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladık. Birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla kutladığımız Zafer Bayramı’nı kutluyorum. O gün mücadeleye katılan herkesi saygı ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos’ta bahçede açılışını yaptığımız Atatürk Anıtı’nı çok anlamlı buluyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. 2024-2025 eğitim öğretim yılının, öğrencilerimize ve eğitim camiasına iyilik ve güzellik getirmesini diliyorum. 1939’dan bu yana insanların barış için aldığı mesafe, savaş için aldığı mesafenin çok gerisinde kalmıştır. Mazlum Gazze halkının yanında olduğumuzu bir kez daha dile getirmek istiyorum. 17 Ağustos 1999 Marmara depremi en acı felaketlerden biri olarak tarihte yerini almıştır. Her zaman depreme karşı daha duyarlı olmamız gerektiğini unutmamamız lazım. Burada en önemli husus depremle yaşanabilmeyi öğretmek, yapı stokunu arttırmak, ev ve iş yerlerimizi dayanıklı hale getirmemiz gerek. Böyle felaket ve acının ülkemizde bir daha yaşanmamasını diliyor, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

“BEŞYOL KAVŞAĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ SEBEBİYLE ETKİLENEN ESNAF ÇÖZÜM BEKLİYOR”

MHP Grup Sözcüsü Osman Çimen, “Genç yaşta kaybettiğimiz, uğurlarken acısını yüreğimizde hissettiğimiz Alptuğ Memişoğulları’nı anıyorum. CHP grubuna sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Pençe Kilit Operasyonunda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ağustos ayı birbiriyle iç içe geçen, tarihi başarılarımızı tescilleyen zaferler ayıdır. Anafartalar Zaferi’ni, Malazgirt Zaferi’ni, Büyük Taarruzu kutladık. Tüm kahraman ecdadımızı saygıyla anıyorum. Acı kayıplar verdiğimiz 17 Ağustos depreminin üzerinden çeyrek asır geçti. Burada en önemli husus depremle yaşamayı öğrenmek, ev ve iş yerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve deprem gerçeğini bilmemiz gerekiyor. Soğanlı bölgesi kentsel dönüşüm projesinin kalan etaplarıyla ilgili vatandaşlarımız bilgi talep etmektedir. Beşyol kavşağı kentsel dönmüşüm projesinde esnaflarımızın sorunları ortaya çıkmıştır. Esnafımız bir an önce çözüm beklemekte. İlçe halkımızın maruz kaldığı kent çöplüğü vatandaşları zor duruma sokmaktadır. Artan sinek popülasyonu, yeterli ilaçlama olmaması, vatandaşlara katlanılamaz bir hal olmuştur. Barem’de çalışan personellerin özlük haklarında problemler vardır” diye konuştu.

Başkan Aydın, meclis gündemine başlamadan önce CHP Grubuna katılan meclis üyesi Elif Nur Yamak’a rozetini takdim etti.

BAŞKAN AYDIN PROJELERİNDEN BAHSETTİ

Meclis tatile girdiği süreçte yaptıkları faaliyetlerden bahseden Başkan Aydın, Osmangazi’nin birçok yerinde ücretsiz wifi hizmeti sunduklarını da belirtti. Gezici Kütüphane ile okuma alışkanlığı olmayan çocuklara yerinde kitap okuma fırsatı sunduklarını söyleyen Aydın, 53 mahallede 26 bin tona yakın sıcak asfalt döktüklerini dile getirdi. Depremle ilgili çalışmaları hızlandıklarını vurgulayan Aydın, yakın zamanda somut çalışmaların ortaya çıkacağını da söyledi. Eğitim ile ilgili yaptıkları ve yapacakları projelerden bahseden Aydın, çocuk atölyeleri projelerinin devam edeceğini, yeni kreşler açılacağını, 10 bin orta öğretim öğrencisine uzaktan eğitim fırsatı vereceklerini belirtti. Yeni kütüphane açacaklarının altını çizen Başkan Aydın, yeni kurs planlamalarının olduğunu söyledi.

BAŞKAN AYDIN, ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

AK Parti Grup Sözcüsü Adiloğlu’nun eleştirilerine yanıt veren Aydın, “Biz yapılan sosyal yardımları kamu adına yapıyoruz ve bu yardımlar için kaymakamlığın, valiliğin sistemleri var. Oradan aldığımız bilgilerle ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz. AK Parti ve MHP grubundan da bir öneri geldiğinde sadece ekonomik bir yardım yapacağımızı belirttik. Belediye kaynaklarını, kamu adına ekonomik şartları kötü olan vatandaşlarımıza yapıyoruz. Bu yardımı muhtarlar üzerinden yapmak istedik” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Aydın, “3 yerde kentsel dönüşüm çalışmaları için yer sahipleri aranmaya başladı. Çiftehavuzlar ve Kanalboyu için şu anda görüşmeler başladı. Orada vatandaşları toplayıp yerinde bilgiler vereceğiz. Bir kısmıyla anlaşma sağlanmış, orada vatandaş rızasını alıp bir an önce harekete geçmek istiyoruz. Soğukkuyu’da da bir kentsel dönüşüm başlatacağız. Sinekleme ile ilgili de Sağlık İşleri Müdürlüğümüz bununla ilgili bir talep olduğunda anında gönderiyorlar. Sivrisinek kaynaklı virüsten Şehir Hastanesi’nde bir kişi hayatını kaybetti. Bu yüzden daha hassas davranıyoruz. Amatör spor kulüplerine de azami düzeyde desteğimizi gösteriyoruz. Barem’de çalışan 12 öğretmenimiz bize de geldi. 9-10 bin liralık bir ücretle hizmet veriyorlar ve o sorunu halledeceğiz” açıklamalarında bulundu.

AK Parti Grup Sözcüsü Adiloğlu, ana kucaklarının ücretlendirilmesine eleştirilerde bulunarak, geçmiş dönemde ücretsiz olduğunu ve bu yönde devam etmesi gerektiğini belirtti. Başkan Aydın ise, personel giderleri ve tasarruf tedbirleri nedeniyle bu kararın alındığını, vatandaşın talepleri yönünde bir sonraki okul döneminde ücretin sabit kalabileceğini söyledi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir