OVP’de yer aldı, Aziz Çelik açıkladı: Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

Çalışma Yaşamı Uzmanı Aziz Çelik, Orta Vadeli Program’da (OVP) yer alan enflasyon hedefi sonrası 2025 yılında hesaplara yatacak olan zamlı memur ve emekli maaşlarını hesapladı.

OVP’de yer aldı, Aziz Çelik açıkladı: Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 2025-2027 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme gibi temel makro ekonomik hedeflerin yer aldığı Orta Vadeli Program’ı (OVP) kamuoyuna açıkladı.

OVP’de 2024 yılı için yüzde 33 olan enflasyon yüzde 41,5 yükselirken, 2025 yılı için yüzde 15,2 olan TÜFE beklentisi yüzde 17,5’e çıkarıldı. 2026 yılı için yüzde 8,5 olan hedef yüzde 9,7’ye yükseltilirken, 2027 yılı için enflasyon hedef yüzde 7 olarak belirlendi.

2025 YILINDA MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLUR?

Söz konusu gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından 2025 yılında hesaplara yatacak olan zamlı emekli maaşlarını hesaplayan Çalışma Yaşamı Uzmanı Aziz Çelik, şu ifadelere yer verdi:

“Yeni OVP’de yer alan 2024 yıl sonu için yüzde 41,5 hedefi tutarsa yılın ikinci yarısında (Temmuz-Aralık) resmi enflasyon yaklaşık yüzde 13,5 olur. İşçi ve BağKur emeklilerine yasa gereği yüzde 13,5 oranında zam yapılır. Memur maaşları ve memur emekli aylık artışları ise yaklaşık yüzde 9 civarında kalır. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşmeden kaynaklı yeni bir kazık yemiş olur. OVP asgari ücrette hedef enflasyonun gündeme getirileceğini açıkça söylüyor. 2025 resmi enflasyon hedefi yüzde 17,5! Bunun anlamı 20 bin TL gibi bir asgari ücret dayatmasıdır.”

‘DALGA GEÇMEK OLUR’

Paylaşımının devamında Çelik, “Bu pahalılıkta bu artışlar emekçiyle, emekliyle dalga geçmek olur. Kimse bu oranları sineye çekmez! Bakalım hükümet buna cesaret edebilir mi? Sendikaların ve emekçilerin birleşik mücadelesi bu felaket tablosunu durdurabilir” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir