Ozan Bingöl toplanan vergiyi açıkladı: Tasarrufa okul sütünden başlıyorsanız…

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu’nun sosyal medya hesabındaki yayında değerlendirmede bulundu. Son 22 yılda ortalama kur ile 2 trilyon 756 milyar 502 milyon dolar vergi toplandığını belirten Bingöl, “Bu kadar vergi toplanan ülkede açlık, yoksulluk olmamalı. Eğer oluyorsa paylaşım ve bölüşüm sorunu vardır. Biz buna gelir dağılımı adaletsizliği diyoruz. Trafikteki gerginlikler yaşanan olayların neden sosyo-ekonomik durumlar. Ehliyetsiz çocuğuna 3-5 milyonluk araba alanlarla oyuncak araba alamayanların yakın mesafede oturduğunu görüyoruz. Biz bugün okullarda ücretsiz yemek neden verilmedi diye konuşuyoruz. Pandemide sessiz sedasız kaldırıldı. Siz tasarrufa okul sütünden başlıyorsanız sorun bur” dedi.

Ozan Bingöl toplanan vergiyi açıkladı: Tasarrufa okul sütünden başlıyorsanız…

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu’nun canlı yayınına katıldı.

İstanbul Emekli ve Emekçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın da katıldığı yayında Bingöl, mağduriyetlere ilişkin bilgi verdi.

Bingöl, “Vergilemedeki temel amaç hazineye gelir elde etmektir ama hükümetler çevresel ve sosyal etkilerini de güderler. Vergi politikalarını biçimlendiren esas unsur politik gerçekliktir. Devletler vergiyle doğar. Bizim temelde vergiye itirazımız yok, kimden nasıl toplanıp kime nasıl harcandığıdır. Kimlerin vergi ödediği, kimlerin vergi ödemediği de önemli. Hangi ürün ve hizmetlerden ne kadar vergi alınacağı vergi zihniyetiyle aynı orandadır. Vergileme zihniyeti devlet zihniyeti ile aynı kavramdır.” dedi.

Bingöl konuşmasına şöyle devam etti:

“Örneğin emekliğe, asgari ücretliye makam odalarına, arabalarına para varsa toplanmasında değil de tahsisinde sorun vardır. Son 22 yılda ortalama kur ile 2 trilyon 756 milyar 502 milyon dolar para toplandı. Bu kadar vergi toplanan ülkede açlık, yoksulluk olmamalı. Eğer oluyorsa paylaşım ve bölüşüm sorunu vardır. Biz buna gelir dağılımı adaletsizliği diyoruz. Trafikteki gerginlikler yaşanan olayların neden sosyo-ekonomik durumlar. Ehliyetsiz çocuğuna 3-5 milyonluk araba alanlarla oyuncak araba alamayanların yakın mesafede oturduğunu görüyoruz. Biz bugün okullarda ücretsiz yemek neden verilmedi diye konuşuyoruz. Pandemide sessiz sedasız kaldırıldı. Siz tasarrufa okul sütünden başlıyorsanız sorun burada. Yurttaş vergi ödememek adına çare, yollar aradı. Kemer sıkmayı kemeri olmayan asgari ücretli ve emekliye sıktırıyorlar.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir