Özel’den Erdoğan’a: Anayasaya uymayanla anayasa masasına oturmayı düşünmüyoruz

Özel’den Erdoğan’a: Anayasaya uymayanla anayasa masasına oturmayı düşünmüyoruz

Özel’den Erdoğan’a: Anayasaya uymayanla anayasa masasına oturmayı düşünmüyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni anayasa tartışması üzerinden, “Can Atalay, Gezi tutukluları içeriyken, AİHM, AYM kararları uygulanmıyorken ne anayasası! Siz üzerine dikilmiş elbiseyi beğenmiyorsunuz. Orası uzun geldi, burası kısa geldi, yenisini dik. İlk önce mevcut olana uyun. Anayasa’nın bir sayfasını beğenmiyor, yırtıp atıyor. Öbür sayfasına kendi yetkilerini yazıyor.Anayasaya uymayan biriyle anayasa masasına oturmayı düşünmüyoruz” cevabı verdi.

Meclis, yeni yasama yılına bugün başladı. TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı, ardından yeni yasama yılı için TBMM Resepsiyonuna geçildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Genel Kurul’da milletvekillerine yaptığı konuşmasında “yeni Anayasa” mesajı vererek; “Bir nevi yamalı bohçaya dönen 82 Anayasa’sının miladi dolmuştur. Yeni Anayasa ile ilgili hazırlıklarımızı çok titiz bir şekilde yapıyoruz. Her yapıcı fikri değerlendireceğiz. Anayasayı milletin temsilcisi bu Meclis ile yapacağız” demişti.

TBMM’deki resepsiyona katılan CHP lideri, Erdoğan’la “normalleşme” görüşmelerinden beri süren anayasa tartışmalarına ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan’ın bugün “her fikre açığız konuşmasını” da değerlendiren Özel, şunları söyledi:

“Ne anayasası arkadaşlar”

“Sayın Cumhurbaşkanına benim de çağrım vardı, ben yanıt alamadığım için onun da çağrısına yanıt veremeyeceğim. Mevcut anayasaya uyarlarsa yeni anayasaya uyacak zemin oluşurdu. Can Atalay, Gezi tutukluları içeriyken, AİHM, AYM kararları uygulanmıyorken, birinci kademe mahkamesine Anayasa Mahkemesi ezdiriliyor ve birinci kademeden yana taraf tutuluyorken ne anayasası arkadaşlar! Sayın Erdoğan’la bugünkü konuşmasında polemik yaratacak alan varsa, gözlerinin içine bakarak ‘ben daha geçen görüşmemizde anayasaya uymayan biriyle anayasayı nasıl konuşacağız, siz üzerine dikilmiş elbiseyi beğenmiyorsunuz. Orası uzun geldi, burası kısa geldi, yenisini dik. İlk önce mevcut olana uyun.’ Mevcut olana da çok itirazım var ama herkes uyuyor sen uymuyorsun. Anayasa’nın bir sayfasını beğenmiyor, yırtıp atıyor. Öbür sayfasına kendi yetkilerini yazıyor. Kendi bindiği dalı kesiyor. O yüzden mecvut anayasaya uymayan biriyle anayasa masasına oturmayı düşünmüyoruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir