Özel’den Kılıçdaroğlu’na yanıt: Biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz

“Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız” diyen Kılıçdaroğlu’na Özel’den yanıt: Biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz

Özel’den Kılıçdaroğlu’na yanıt: Biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz

TBMM’deki resepsiyonda eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “Erdoğan’ı ayakta karşılama” tepkisi sorulan CHP lideri Özgür Özel, “Bahsettiğiniz tweet’in cevap verilmesi gereken kısmına benim burada yanıt vermem parti terbiyeme uymaz” dedi, “Biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özel, TBMM’de yeni yasama yılı nedeniyle düzenlenen resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Meclis’e gelişi sırasında CHP’li vekillerin ayağa kalmasıyla ilgili olarak “Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız” sözleri sorulan Özel, “Bu açıklamanın cevap verilecek bir kısmı var, onun yeri bu yüce çatı değil. Parti içi bir meseleye burada cevap vermem. Ama cevap verilecek bir kısmı var. Onu bir gün vadeli alabilirsiniz” dedi.

“Halk için yerel seçim zaferinden sonra hiç oturmadık”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının bir kısmına katıldığını söyleyen Özel, “Katıldığım tarafı şu; CHP gerçekten sadece halk için ayağa kalkar. Bir yerel seçimden sonra ilk miting ne zaman yapılmış diye bakarken, geçmişte mitingler yapılmazken, emekliler için ayağa kalktık Ankara’da. Emekçiler için ayağa kalktık Gebze’de. Tarımdaki sorunları duyduk, Rize’de çay üreticileri için, Gaziantep’te fıstık üreticileri için, Hayrabolu’da buğday üreticileri için, Giresun’da fındık üreticileri için, Manisa’da tarımın bütün sorunları için, atanmayan öğretmenler için ayağa kalktık. Biz aslında halk için yerel seçim zaferinden sonra hiç oturmadık” diye konuştu.

“Çizgimizde bir milim sapma yok”

“5 Kasım sürecine giderken de bugüne gelirken de çizgimizde bir milim sapma yok. Dün böyle dediğimizi ertesi gün başka türlü yapmıyoruz. Ben kuvvetli dış ilişkiler dedim, 10 ayda 11 dış temasım oldu. Neler getiriyor, neler konuşuluyor görüyorsunuz” diyen Özel, şunları söyledi:

“Normalleşme kelimesi bana ait. Yumuşama diyordu birileri bir ara, ne oldu yumuşama diyen var mı? Bugün Sayın Bahçeli’nin DEM Parti’yle normalleşmesini herkes gördü mü? Türkiye’nin buna ihtiyacı var mı yok mu? O yüzden biz ne dediğimizi de ne yaptığımızı da biliyoruz. Millet de bunu takdir etti, 47 yıl sonra bizi birinci parti yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 22 yıllık süreçte ilk kez önüne geçildi. Türkiye nüfusunun yüzde 65’ini, ekonomisinin yüzde 80’ini temsil eden alanlarda CHP’li belediye başkanları var. O yüzden içim çok rahat ama bahsettiğiniz tweet’in cevap verilmesi gereken kısmına benim burada yanıt vermem parti terbiyeme uymaz. O yüzden o sonraya kalsın.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir