Özgür Erdursun’dan EYT yorumu: Eylül ayına dikkat!

EYT sorununu sürekli gündemde tutan isimlerden Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, dikkat çekici değerlendirmeler yaptı. Erdursun, EYT konusunda eylül ayına dikkat çekti.

Özgür Erdursun’dan EYT yorumu: Eylül ayına dikkat!

Hükümetin EYT’lilerle ilgili mutlaka çözüm üretmesi gerektiğini belirten Erdursun, erken seçim beklentisinin yoğunlaştığına dikkat çekti.

YouTube’da ETV Türkiye kanalına konuşan Erdursun, erken seçimi en çok isteyen kitlenin EYT’liler olduğunu kaydederek, hem devletin hem özel sektörün işe alım konusunda yaş ile ilgili bir sınır koymuş olduğunu ifade etti.

Emekli maaşlarının da giderek düştüğünü belirten Erdursun, EYT’lilerin tek bir isteği olduğunu, ilk işe başladıkları tarihteki koşullara dönülmesini istediklerini anlattı.

EYT’lilerin 3-5 yıl içinde büyük bölümünün zaten emekli olacağını söyleyen Erdursun, “Ekonomik koşulları bu hale getirenler EYT’liler değil. Zaten emekli olduklarında da çok düşük maaş alacaklar.” dedi.

EYT sorununun seçimden sonra değil seçimden önce çözülmesi gerektiğini kaydeden Erdursun, “EYT’liler için net bir söz verilmesi gerekiyor. Net bir süre verilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

EYT konusunun muhalefetin sürekli gündeminde olduğunu, iktidarın da bu konuyu değerlendirdiğine emin olduğunu belirten Erdursun, şöyle dedi:

“Eminim ki AKP’nin kendi içinde yaptığı toplantılarda bir numaralı gündem konusudur. Muhalefet şu anda çok rahat sokakta. İktidar partisinin yöneticileri sokağa çıkacak durumda değil. Bunun da bir numaralı nedeni EYT’dir. Muhakkak bunun farkındadırlar. Her an Türkiye’de seçim olabilir. Eylül ayı ve sonrasında EYT konusunda siyasi partiler daha net çözüm önerilerini sunar.”

AK PARTİ EYT SORUNUNA ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNACAK MI?.. ESAT KAPLAN’IN YAZISI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir