Özgür Özel Bursa’da! Harmancık Belediyesi’ne ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Harmancık Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Özel konuşmasında, “Ezanı susturacak dediler, dün Ulu Cami’de namaz kıldık cemaatin yarısıyla kucaklaştık.” dedi.

Özgür Özel Bursa’da! Harmancık Belediyesi’ne ziyaret

Haber: Ece GÖKÇE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, biri dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere 3 günlüğüne Bursa’ya geldi.

CHP Genel Başkanı Özel ziyaretlerinin son gününde Harmancık Belediyesini ziyaret etti.

Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, ilk kez bir genel başkanın ziyarette bulunduğunu ifade ederek, “Bozbey’e de teşekkür ediyorum Harmancık da sayenizde gülümsedi” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise konuşmasında şunları söyledi:

“Bizler Harmancık’ta belli eserleri ortaya çıkarıyoruz. Fakat bizim dışımızdaki iktidarlar ise Harmancık’ı yerinde saydırıyor diyebilirim.  Harmancık’ın büyük bir psikoloji dönemi var dağdaki 4 ilçeyi CHP alamaz düşüncesinin kırıldığı yerdir Harmancık. Zaman zaman bizim yönettiğimiz ve iz bıraktığımız bir ilçedir. Şimdi yeniden Harmancık’ın atılım zamanı geldi. Çalışanların banka promosyonları 7 bin TL iken, sizin gelir gelmez bunu gerekli görüşmeleri yaparak 17 bin liraya çıkarmanız, bankanın cebinde duracak 10 bin liranın emekçilerin cebine girmesini sağladınız. Harmancık’tan uzun yollar katederek uzaktaki iş yerlerine servisle giden kadın işçilerimizin sorunları var o konuda da gayret içinde olduğunuzu duyduk. Bu yüzden de çok memnuniyet duyuyoruz. Harmancık’taki belediye başkanlığımız 47 yıldır ilk kez Bursa Belediyesi üzerinden ve Büyükşehir Yasası’nın yetkileriyle çok daha kıymetli çok daha önemli. Bozbey’le yolda gelirken de konuştuk Harmancık kendisine emanet bundan sonra buraya çok güzel dokunuşlar yapılacak. Diğer dağ ilçeleri de Harmancık’a CHP’ye gelmesinin yeniden ne çok katkı sağladığını görecekler ve gelecek yerel seçimde 4’te 4 yapacağız. Önümüzdeki ilk Bursa’ya gelişimde CHP’de olmayan 3 ilçede ki belediyelere de gideceğiz. Bundan sonraki süreçte daha güzel çalışmalar yapacağız.” dedi.

 

Harmancık’ta vatandaşlarla buluşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şöyle konuştu:

“Hepinizi öncelikle saygıyla selamlıyorum. 3 gündür Bursa’dayım bu seçimlerde büyük bir başarı yakaladık. Sevgili Bozbey her iki oydan birini aldı. Elbette ki Bursa nüfusunun  yanında 6 bin 300 nüfuslu Harmancık’ın toplam seçmendeki yeri yüzdesel olarak çok küçük. Ama Harmancık’ın bizim açımızdan psikolojik üstünlük açısından, dağdaki bir ilçenin Cumhuriyet Halk Patisi tarafından alınmasının getirdiği moral açısından değeri çok büyük. Harmancık’ı aldık, Harmancık’ın ileri gitme zamanı geldi.  Öncelikle DAĞDER’in eski  Başkanı Erkan Aydın Osmangazi’nin Belediye Başkanı oldu. Harmancık ve dağdaki 3 ilçemiz kendisine emanet evladınıza emanetsiniz. Bozbey bu seçimde sadece CHP’lilerin oyunu değil şehrin oyunu alarak seçildi. Harmancık Mustafa Bozbey’e de emanet. Dağdaki herkesin şu bilince varmasını istiyoruz. CHP dürüst, çalışkan insanların siyaset yaptığı bir parti. Buraya yapılacak hizmetler ile insanlar iyi ki CHP’ye oy vermişim demesi lazım. Keles, Büyükorhan, Orhaneli ne zaman kazanılacak, görün herkesin yüzü gülecek. Bundan önceki seçimlerde dediler ki ‘CHP’ye oy vermeyin. Evet yoksulsunuz, açsınız, sıkıntınız çok, işsizlik var güvenceniz yok ama oyu bize vermelisiniz. CHP gelirse onlar ezanı susturacaklar, onlar bayrağı indirecekler, onlar vatanı böldürecekler’ dediler. Bir yıl sonra seçim yaptık Cumhuriyet Halk Partisi 2 oydan birini aldı. Türkiye’de yüzde 38 oy aldı. Bu nasıl oldu Türkiye İttifakı’nı kurarak oldu. Türkiye İttifakı’nın renkleri ay yıldızlı bayrağın renkleridir. Ve CHP’nin kimselerden olmadık işlere girmiş çıkmış önce milliyetçiliği ayaklarında ezmişlerden alacak en ufak akla ihtiyacı yoktur. Bu parti gerekirse bu devlet için ölümü göze alanların ama bayrağı yere düşürmeyenlerin partisidir. Bizi bir arada tutan şey vatan millet Atatürk sevgisi olduğu için dimdik ayaktayız yıkılmadık. Yeniden Türkiye’nin 1. partisi olduk. Tayyip Bey ile Devlet bey ile onlar istiyor diye kimlik kavgası yapmayız. Bizim kavgamız en düşük emekli maaşının, asgari ücretlinin kavgasıdır, çiftçilerin, esnafın kavgasıdır. CHP geliyor kavga etmek için değil yüz güldürmek için zengin etmek için geliyor. Biz bir olacağız, birlikte olacağız, iyi günde kötü günde birlikte olacağız. Buraya daha önce rahmetli Baykal, 23 yıl önce geçerken uğramıştı. Ezanı susturacak dediler, dün Ulu Cami’de namaz kıldık cemaatin yarısıyla kucaklaştık. Herkes sunu bilsin cami ile sorunu vardır ne camideki insanların ibadetlerine karışır. Camide bizim cemevide bizimdir. Biz bu ülkeyi hangi mezhepten olursa olsun bir bütün olarak seviyoruz.” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir