Özgür Özel’den ’emekli halk kart’ açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin emekli halk kartınızla eğer orada bir CHP’li belediye varsa, belediyemiz sizi tanıyacak” dedi.

Özgür Özel’den ’emekli halk kart’ açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın ve Muğla Büyükşehir Belediyelerinin işbirliğiyle hayata geçen Didim-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi Açılış Töreni’nde konuştu.

Özel, “Emekli halk kartı bütün emeklilerimize müjdeliyoruz. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin emekli halk kartınızla eğer orada bir CHP’li belediye varsa, belediyemiz sizi tanıyacak. Kartınızdaki yüklenmiş olan hizmet neyse, gittiğiniz her yerde bundan yararlanacaksınız. Ayrıca bu karta sahip hiçbir emekli emeklilere tanınan başta ulaşım hakkı olmak üzere, hiçbir hizmeti alırken sorgulanmayacak, sorulara tabii olmayacak. Halk emekli kartı göstereceksiniz, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu emekli yurttaşları olarak göğsünüzü gere gere hizmetlerden yararlanacaksınız” ifadesini kullandı.

Özel şunları söyledi:

“EMEKLİ HALK KARTI BÜTÜN EMEKLİLERİMİZE MÜJDELİYORUZ”

“İçinde bulunduğumuz hafta emekliler haftası. CHP 411 belediyesinin iyi yaptığı işleri, diğer belediyelerde de tekrar etmek, eşgüdüm sağlamak, iyi projelerde ortaklaşmak, belli projeleri ortaklaştırarak, markalaştırmak azminde olan bir yerel yönetim stratejisinin içindedir. Bunun için sosyal demokrat belediyeleri, yapılarından biri olan SODEM önemli bir projeyi bu hafta içinde belediyelerimizin ortaklaşması için paylaşmış durumdadır. Bundan sonra her bir belediyemizde, bazılarında aynı, bazılarında farklı ama ifadesi, dönüşü farklı olabilir ama ilk kez Didim’de ifade ediyor ve bütün Türkiye kamuoyuna duyuruyoruz ki emeklilere yapılan pazar desteği, kasap desteği, bakkal desteği, doğalgaz desteği, su faturası destekleri, anlaşmalı marketlerde alışveriş indirimleri, belediye tesislerinde hizmet indirimleri gibi pek çoğu birçok belediyemiz tarafından yapılan bütün bu hizmetler bir tek isim altında ortaklaştırılacak. Bütün emeklilerimize dağıtacak olduğumuz emekli halk kartı bütün emeklilerimize müjdeliyoruz. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin emekli halk kartınızla eğer orada bir CHP’li belediye varsa, belediyemiz sizi tanıyacak. Kartınızdaki yüklenmiş olan hizmet neyse, gittiğiniz her yerde bundan yararlanacaksınız. Ayrıca bu karta sahip hiçbir emekli emeklilere tanınan başta ulaşım hakkı olmak üzere, hiçbir hizmeti alırken sorgulanmayacak, zorlanmayacak, sorulara tabii olmayacak. Halk emekli kartı göstereceksiniz, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu emekli yurttaşları olarak göğsünüzü gere gere hizmetlerden yararlanacaksınız.”

“BU HÜKÜMETİN VİCDANI ASGARİ ÜCRETİN DE ALTINDADIR”

“Tabii dün Gebze’de büyük bir emek mitingi yaptık. Meydanda emekçiler vardı, emekliler vardı, esnaflar vardı. Çiftçiler vardı. Hep birlikte haykırdık. Geçinemiyoruz dedik. Eğer geçinemiyorsak sesimizi duyun. Asgari ücrete enflasyon zammını yapın. En düşük emekli maaşını 10 bin lira olmaktan çıkarın, asgari ücrete eşitleyin. Çiftçinin desteklemelerini ödeyin. Artırın. Taban fiyatları yeniden revize edin. Esnafın borçlarının faizini silin. Taksitlendirin. Bunun için aradığınız kaynağı da vergide adalette bulabilirsiniz dedik. Sesimizi duyup da asgari ücrete zam yapacak olan. Emekli maaşını artıracak olan Mehmet Şimşek, bugün şöyle buyurmuş. Türkiye’de asgari ücret düşük değilmiş. Endonezya, Tayland, Şili, Kolombiya’dan yüksek demiş. Gerçekten bunları okuyunca ben ona ‘Hans geliyor, Didim’de tatil yapıyor emekli maaşıyla. Bizim Hasan Amca marketin önünden geçemiyor. Kasabın içine giremiyor’ diyorum. O bana ‘Endonezya’dan, Şili’den yükseğiz’ diyor. Türkiye’de asgari ücretin yüksek olduğu bir tek değer var. Türkiye’de asgari ücret sadece bunların vicdanından yüksek. Bu hükümetin vicdanı asgari ücretin de altındadır arkadaşlar.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir