Piyasalarda gözaltı hareketliliği! Altın ve dövizde son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından döviz kurlarında tarihi yükseliş yaşandı. Peki bugün piyasalarda son durum ne?

Piyasalarda gözaltı hareketliliği! Altın ve dövizde son durum ne?

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu’nun dün sabah saatlerinde gözaltına alınmasıyla döviz ve altın tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Euro/TL 45 TL’yi aşarak tarihi zirvesini gördü. Dolar/TL’de de 5 liralık bir artış yaşandı, 41.12 seviyesine çıkarak rekor kırdı. Merkez Bankası’nın döviz satışı sonrası dolar 38 lira euro 41.5 lira civarında seyrediyor. Peki bugün piyasalarda son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından TL’deki sert değer kaybı sonrası Merkez Bankası’nın piyasalara döviz satarak müdahale ettiği iddiaları gündeme geldi. Dolar ve Euro’daki sert yükseliş altın piyasasını da etkiledi. Gram altın dün sabah 3 bin 598,583 TL seviyesinden güne başlarken, 3 bin 802 TL’ye yükselerek zirveyi görmüştü. Piyasalardaki son durumu Bursa Kapalı Çarşı Kuyumcularından Bülent Genç, Norm Haber’e değerlendirdi.

Dün sabah saatlerinde altın ve dövizde sert yükselişin yaşandığını dile getiren Genç, yükselişin ardından bir sakinlik olduğunu ve fiyatların normal seyrine döndüğünü belirtti. Dün doların 41,5’i gördüğünü söyleyen Genç, gram altının 4 bin 200 lirayı gördüğünü vurguladı. Şu an gram altının 3 bin 700 civarından satışa sunulduğunu söyleyen Genç, önümüzdeki günlerde yine döviz ve altında kademeli yükselişin devam edeceğinin altını çizdi. Dolardan çok altının yatırım aracı olarak kullanılmasını tavsiye eden Genç, “Fırsat verirse, önümüzdeki günlerde pazartesi, salı günü gram altın 3 bin 500, 3 bin 600’e düşebilir. Uzun vadeli yatırım aracı olarak dolardan ziyade altın tercih edilmesi tavsiyemdir” diyerek sözlerini noktaladı.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir