Rekor kıran sızıntı: 10 milyar şifre yayınlandı

Şifre sızıntısında rekor kıran bir paylaşım gerçekleşti. Bir forumda yayınlanan derleme dosyasında, 10 milyar şifre ifşa edildi.

Rekor kıran sızıntı: 10 milyar şifre yayınlandı

Teknolojinin gündelik hayatımıza hakim olmasıyla beraber artık kişisel verilerimizin güvenliği de son derece kritik hale geldi. Ancak sık sık bilgisayar korsanları tarafından bu verilerimiz tehlikeye giriyor.

Ocak ayında şimdiye kadar yaşanan en büyük veri sızıntısından sonra geçtiğimiz günlerde rekor kıran bir başka sızıntı daha gerçekleşti. Cybernews araştırma ekibine göre, yaklaşık 10 milyar şifre (tam olarak 9.948.575.739) 4 Temmuz’da bir hacker forumunda yayınlandı.

ObamaCare kullanıcısından gelen şifre dosyası rockyou2024.txt başlığını taşıyordu; bunun da daha önce kayıtlardaki en büyük şifre derlemesi olan RockYou2021’e bir referans niteliği taşıdığı düşünülüyor. RockYou2021, 8,4 milyar düz metin şifre içeren 100 GB’lık bir metin dosyasıydı. Cybernews, RockYou2024’ün önceki sızıntıyı 1,5 milyardan fazla yeni şifre koleksiyonuyla birleştirdiğini iddia ediyor.

Cybernews araştırma ekibi, sızan şifrelerden sonra tüm kullanıcıları olası tehlikeli durumlara karşı uyarıyor. Araştırmacılar, RockYou2024’ün bir dizi veri ihlaline, mali dolandırıcılığa ve kimlik hırsızlığına katkıda bulunabileceğine inanıyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir