Renklerin İzinde Bursa LÖDER’in yanında

Bursa LÖDER 30. Yıl etkinlikleri kapsamında ,Renklerin İzinde Kültür ve Sanat Topluluğu, BURSA LÖDER (Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği) yararına lösemili çocuklara destek olmak amacıyla 28 – 30 Eylül 2024 tarihleri arasında BAOB’da (Bursa Akademik Odalar Birliği) gerçekleşecek olan resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Renklerin İzinde Bursa LÖDER’in yanında

GÖRÜNTÜ: MESUT ERDOĞAN

30 yıldır Bursa Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümlerini destekleyen, tedavi gören hasta ve ailelerine yardım amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olan Bursa LÖDER yararına düzenledikleri sergi ile Renklerin İzinde Kültür ve Sanat Topluluğu çocukların yüzlerini güldürdü.


BURSA LÖDER’in kuruluşunun 30. Yılı kapsamında gerçekleşecek etkinlik zincirinden biri olan sergi Pınar ÜLKER’in küratörlüğü ile düzenlendi.

Sergiye, 30 gönüllü sanatçı 48 eseriyle katılıyor, sergiden elde edilecek gelirin tamamı lösemili çocuklara umut olsun diye BURSA LÖDER’e bağışlanacak.

Lösemili çocuklara destek olmak ve sanatla iyileşmelerine katkı sağlamak isteyen Bursalılar sergiyi 30 Eylül 2024 Pazartesi akşamına kadar BAOB’ da (Bursa Akademik Odalar Birliği) ziyaret edebilirler.


Serginin açılışına katılan Bursa LÖDER Başkan Yardımcısı Mustafa Tan, BURSA LÖDER “30 yıl önce hastalara ve ailelerine maddi, manevi ve sosyal destek sağlamak, daha iyi koşullarda tedavi olabilmesi için projeler üretmek ve toplumumuzu çocukluk çağı kanserleri ile ilgili doğru bilgilendirmek amacıyla kurulan BURSA LÖDER, Rahime Gazioğlu Bursa Lösemili Çocuklar Hasta Konukevi’nde 10 yılda 70.000’den fazla hasta yakınının konaklamasına imkan sunmuştur. Marmara Bölgesi’nin en büyük kök hücre merkezi Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi ve Kök Hücre Nakil Hastanesi BURSA LÖDER tarafından yönetilmektedir.” Dedi.


Sergi Sorumlusu Pınar ÜLKER’de konuşmasında “ Renklerin İzinde Kültür ve Sanat Topluluğu olarak, sanatın iyileşmeye faydası olduğuna inanıyor ve lösemili çocuklarımıza biraz da olsa destek olabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi. Sergide eserleri ile yer alan tüm sanatçılara da teşekkür eder ÜLKER , sergiyi ziyaret eden ve eserleri satın alarak destek olacak olan Bursalılara sevgilerimizi iletiyoruz “ diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir