Şahinkaya’da ‘Girişimcilik Zirvesi’ zamanı

Şahinkaya Özel Eğitim Kurumları tarafından LEADS projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Şahinkaya Girişimcilik Zirvesi 2024’ öğrencilere ilham olacak konu ve konuklar ile başladı.

Şahinkaya’da ‘Girişimcilik Zirvesi’ zamanı

Bursa’nın en başarılı ve sosyal özel okullarından biri olan Şahinkaya Eğitim Kurumları, geleceğin sahibi olan öğrencilerinin iş hayatına daha donanımlı hazırlanmaları için hayata geçirdiği projelerle alanında uzman isimleri Şahinkayalılar ile buluşturmaya devam ediyor.

LEADS projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Şahinkaya Girişimcilik Zirvesi 2024’ birbirinden başarılı hikayeleri olan uzman isimleri Mart ayı boyunca öğrencileri ile bir araya getirecek.

Zirve’nin ilk konuğu ise iş dünyasında ve sosyal girişimcilik alanında önemli bir isim olan Twin Science & Robotics CEO’su Asude Altıntaş Güray oldu. Çocuklara bilimi sevdirmek ve bilimde fırsat eşitliği yaratmak için yola çıkan Güray, ilham verici hikayesini Şahinkayalı öğrenciler ile paylaştı.

“ROL MODEL VE SAHA TECRÜBESİ ŞART”

Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Güray, girişimci olmak isteyen kişilerin mutlaka rol modelinin ve liderlik kabiliyetini geliştirecek saha tecrübesinin olmasının gerekliliğine dikkat çekti. Takım halinde yola çıkmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Güray, kendinden başka profillerle yola çıkmanın en büyük güç olduğunu belirtti. Güray, “Yanlış yapmaktan korkmayın. Geriye baktığımda öğrendiğim tüm deneyimlerin yaptığım hatalardan olduğunu görüyorum” şeklinde konuştu. Sosyal girişimcilikte sürdürülebilirliği nasıl sağladıklarını da aktaran Güray, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Eğitim ve sosyal sorumluluk bir arada olmalı. Hem fayda sağlamalısınız hem de bu etkiye inanan yatırımcılarla buluşmalısınız. Önemli olan dünyayı değiştiren fikirlere inanacak kişilerle yolların kesişmesi.” dedi.

ZİRVENİN İKİNCİ KONUĞU İSE PASTO KURUCUSU HAKAN DOĞAN OLDU

Üniversite sınavı sonrasında tıp kazanan ve okula başlayınca kendisine uygun olmayan bir meslek için çaba sarf ettiğini fark eden Hakan Doğan, “İnteraktif ve günde 3-4 saat uyuyan biri olarak insan hayatının konu olduğu bir mesleğin fıtratıma uygun olmadığına karar verdim. Çevreme doktor olmayacağımı söylediğimde gurur kaynağı olabileceğim bir mesleği geride bırakmamı şaşkınlıkla karşıladılar ve aile mesleğimiz olan fırıncılığa başladım” dedi.

Aile işletmelerine basit bir şekilde ekmeğin un, tuz ve su karışımıyla oluştuğunu düşünerek başladığını anlatan Doğan, “Fırına her gittiğimde sorular soruyordum. Bu ilk başta herkesi güldürüyordu. Süreci makineleştirmeye karar verdim. Değişik ekmekler denemeye başlayınca ekmeğin çok bilinmeyenli bir denklem olduğuna karar verdim” şeklinde konuştu.

“YAKININIZDA ÇOK BÜYÜK CEVHERLER BULABİLİRSİNİZ”

Fırıncılığa başladığı ilk dönemlerde ayrıca çikolata ile de ilgilenen ve çikolata merakının kendisini dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek noktaya getirdiğini söyleyen Hakan Doğan, şampiyonada tanıştığı Belçikalı bir şefin, “100 yıldır ekmekle uğraşan bir ailenin üyesiyken neden ekmekle uğraşmıyorsun?” sorusu üzerine ekmek konusunda bilimsel çalışmalar yapmaya ve dünyayı gezmeye başladığını belirtti.

Yaptığı çalışmalar ile dünyadaki en iyi 16 fırıncı arasına giren Doğan, sevilmeyen her şeyin insana zor geldiğini belirterek yanı başımızdaki değerlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Doğan, “Fırında doğmuş biri olarak bize hep zorluklarını anlattılar. Yapamazsın dedikleri için dışarıda doktorluğu seçtim. Ama cevher yanı başımdaydı. Sizler de yakınınızda olan, işinizi kolaylaştıracak, daha hızlı ilerletebileceğiniz, seveceğiniz mesleklere odaklanın.” diye konuştu.

Mart ayı boyunca sürecek zirvede sırasıyla Cisco Genel Müdürü Didem Duru, QNBeyond Product Owner Akın Türker, Seva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Şahinkaya ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr.Mustafa Esgin konuşmacı olarak yer alacaklar.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir