Sandviç devine siber saldırı! Türkiye’den on binlerce kişi etkilendi

Son günlerde birçok dünyaca ünlü şirket veri ihlalinden etkileniyor. Etkilenen şirketlerden biri de ünlü sandviççi Subway oldu. Subway Türkiye’deki 51 binden fazla kullanıcının bilgisi çalındı.

Sandviç devine siber saldırı! Türkiye’den on binlerce kişi etkilendi

Amerikan franchise zinciri Subway’in Türkiye adresi olan www.subwaysiparis.com siber saldırıya maruz kaldı. Meydana gelen veri ihlaliyle ilgili yapılan açıklamada ‘SQL veri tabanının bir kopyasının 3 Temmuz 2021 tarihinde ele geçirildiğini ve bu durumun isim, soy isim, e-posta, uzaktan sipariş hesabı için kullanılan şifre, telefon numarası, adres ve önceki sipariş bilgisi verilerinin etkilendiği’ belirtildi.

Ünlü sandviççinin siber saldırısı sonucunda yaklaşık 51 bin 295 kişi etkilendi. Şirket veri ihlaline maruz kalan kullanıcıların herhangi bir bilgisinin tehlikeye atılmadığını duyurdu ve “Bu tür veriler uzaktan sipariş platformunda toplanmadığından veya saklanmadığından, bu ihlal sırasında hiçbir finansal bilginin ve/veya kimlikte yer alan herhangi bir bilginin tehlikeye atılmadığını bildirmek isteriz” ifadesinde bulundu.

Konuyla ilgili bilgi sahibi olduktan sonra web sitesini kapatmak ve platforma yönelik kimlik bilgilerini sıfırlamak da dahil olmak üzere, daha fazla erişimi engellemek için derhal aksiyon aldığını duyuran şirket açıklamasına şöyle devam etti:

Hizmet kullanım dışı olduğundan şu anda herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur ve platform tekrar kullanılabilir olduğunda yine sizlerle iletişime geçilecektir. Platform kullanılabilir olduğunda, şifrenizi değiştirmeniz istenecektir. Erişim noktasını tespit etmek için araştırmaya devam edeceğiz ve gelecekte bu olayın tekrar etmesini önlemek için koruyucu önlemler uygulayacağız.

Bu ihlalin bir sonucu olarak 16 Ağustos 2021 tarihinde Türkiye Veri Koruma Kurumu’na Kişisel Veri İhlali Bildiriminde bulunduk. Soruşturma neticesinde ve daha fazla detay ortaya çıktıkça sorumlu(lar)ın belirlenmesi ve cezalandırılması için saldırgan(lar) hakkında suç duyurusunda bulunulup bulunulmayacağına karar vereceğiz.”

UYARIDA BULUNULDU

Potansiyel olarak etkilenmiş tüm bireylere e-posta yoluyla olay hakkında bildirim mektupları göndereceklerini duyuran şirket, “Bu olaydan potansiyel olarak etkilenecek herkesin, kişisel verileri ve kimlikleriyle ilgili herhangi bir şüpheli faaliyete karşı çok dikkatli olmasını ve ayrıca, bu ihlalden potansiyel olarak etkilenen herkesten, hesabıyla aynı şifreyi kullandıkları diğer hesaplarındaki şifrelerini değiştirmelerini rica ediyoruz” ifadesinde bulundu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir