SGK Uzmanı Erdursun’dan emekli maaşında ek artış açıklaması

Emekli maaşlarının hangi oranda artacağına dair araştırmalar sürerken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

SGK Uzmanı Erdursun’dan emekli maaşında ek artış açıklaması

Nisan ayı enflasyonu Mayıs ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyuruldu.

Nisan ayında enflasyonun yüzde 3.18 olarak gerçekleştiğinin açıklanmasının ardından yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaş zamları için net bir tablo ortaya çıkacak.

Bu çerçevede, emekli maaşlarının ne kadar artacağı merak edilen konular arasında yer alırken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun da Temmuz ayında gerçekleşecek artış ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘ARTIŞ YÜZDE 35’E KADAR ULAŞABİLİR’

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamasına göre Temmuz ayında yüzde 25 enflasyon farkı çıkması bekleniyor ancak ek artışlar ile birlikte söz konusu emekli maaş zammı yüzde 35’e kadar ulaşabilir.

Emekli maaşlarında yüzde 35’e kadar artış beklediğini belirten Erdursun, ”Yüzde 25 enflasyon farkı çıktıktan sonra 3 Temmuz’da biz öğreneceğiz. Bunun üzerine hükümet yüzde 5 veya tepkiye göre bir 5 puan daha refah payı ilavesi yaparak 35 seviyesine çıkarabilirler.’’ dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir