SODEM Başkanı Şahan’dan İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak açıklaması

“Bu şehri yönetenlere ve halkın iradesine saygı gösterilmesi, Anayasal bir zorunluluk”

SODEM Başkanı Şahan’dan İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı dava İstinaf Mahkemesi’nde sürerken, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanı Resul Emrah Şahan‘dan İmamoğlu’na destek açıklaması geldi. Açıklamasında, “Sosyal demokrat belediyeler olarak, adaletin, eşitliğin ve hukukun üstünlüğünün her daim savunucusuyuz” ifadelerine yer veren Şahan, her yurttaşın, fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahip olduğu bir Türkiye için mücadele ettiklerini belirtti, yayınlanan kamuoyu açıklamasında “Yurttaşlarımızın tercihleri doğrultusunda seçtikleri temsilcilerin görevde kalması ve demokratik süreçlerin kesintiye uğramaması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı, İmamoğlu’na siyasi yasak girişiminin tüm yurttaşların seçme ve seçilme hakkını doğrudan etkileyen bir müdahale olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verilen istinaf sürecindeki davayla ilgili tartışmalar devam ederken, İmamoğlu’na bir destek açıklaması da SODEM Başkanı Şahan’dan geldi. Yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Hukukun siyasetten bağımsızlığına olan inancımız tamamen sarsıldı”

“Değerli Kamuoyuna,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak girişimi aynı zamanda tüm yurttaşlarımızın seçme ve seçilme hakkını doğrudan etkileyen bir müdahaledir.

Demokrasi, toplumun iradesinin özgürce ifade edilebilmesi için var olan bir yönetim biçimidir. Sandıktan çıkan halkın iradesi, hukukun tarafsızlığıyla korunur.

Ne yazık ki İstinaf Mahkemesi kararıyla girdiğimiz süreçte, hukukun siyasetten bağımsızlığına olan inancımız tamamen sarsılmıştır. Tarihten günümüze tüm siyasi yasaklar ve siyasi yasak girişimleri, halkın iradesini zayıflatmış ve demokrasimizin güçlü yapısını zedelemiştir.

Bizler sosyal demokrat belediyeler olarak, adaletin, eşitliğin ve hukukun üstünlüğünün her daim savunucusuyuz. Her yurttaşın, fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahip olduğu bir Türkiye için mücadele etmekteyiz. Tam da bu sebeple, yurttaşlarımızın tercihleri doğrultusunda seçtikleri temsilcilerin görevde kalması ve demokratik süreçlerin kesintiye uğramaması büyük önem taşımaktadır.

“Tarih, halkın oylarıyla seçilen İmamoğlu’nu değil; demokrasiyi yok saymak için girişimlerde bulunanları yargılar”

İstanbul, tarihi, kültürel ve sosyal zenginlikleri ile bir dünya şehridir. Bu şehri yönetenlere ve  halkın iradesine saygı gösterilmesi, Anayasal bir zorunluluktur…

Unutulmamalıdır ki, tarih halkın oylarıyla seçilen Ekrem İmamoğlu’nu değil; demokrasiyi yok saymak için girişimlerde bulunanları yargılar.

Siyasi yasak kararına karşı sonuna kadar Sn. Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız.

Saygılarımla,

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı Resul Emrah Şahan”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir