Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman’dan flaş EYT açıklamaları

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, EYT ile ilgili sürecin ötelenmesinin “kapsam daraltılmaya mı çalışılıyor” sorusunu akla getirdiğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman’dan flaş EYT açıklamaları

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, CNN Türk canlı yayınında EYT konusunda açıklamalarda bulundu.

Duman’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Tüm dünyada bir hukuk ilkesidir. Geriye işlemezlik. EYT yasası bunu getirdi ve milyonlarca kişi mağdur oldu.

Sayın Bakan’ın açıklamalarına baktığımızda asgari ücret ve 3600’ün daha önce çıkacağını, EYT’nin biraz zaman alacağını söylüyor.

EYT’nin hak ettiği şey 1999’da getirilen düzenlemenin iptali. Vatandaş haklı bu noktada.

2 yıl önce Sayın Bakan Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili iken bu çalışmalar yapıldı.

Sürecin ötelenmesi akla şu soruyu getiriyor: Acaba bu bir daraltma çalışması mı? Yani buradan birtakım insanlar mı faydalanacak? Bunun altını dolduracak bazı haberler de basına yansımaya başladı: İşte 50 yaş altındakiler hiç EYT’yi düşünmesin gibi. 7 bin günün altındakiler hiç EYT’yi düşünmesin gibi.

Mesele herkes için bir formül üretmek. Topluluğun bir kısmının haksızlığa uğradığını kabul edip bir kısmını red mi edeceğiz? Hukuk ve adalete sığmaz.

EYT seçim basamağı değildir. Seçimi nasıl kazanırız diye mi gündeme alınıyor. Bu doğru bir bakış açısı değil. Ortada bir haksızlık var. Mağdur olan herkes dikkate alınmalı.

4.5 milyon EYT’li var. Bugün çıksa kaç kişi faydalanır sorusunun cevabı sadece tahmin yürütülüyor. 1 milyon kişiye hemen fayda sağlayacağını düşünsek 28-30 milyar gibi yıllık maliyeti olur.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir