Strazburg’da AP üyelerini taşıyan tren patlama nedeniyle tahliye edildi

Fransız yetkililer, bunun teknik bir sorundan kaynaklandığını bildirdi.

Strazburg’da AP üyelerini taşıyan tren patlama nedeniyle tahliye edildi

Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri ve danışmanlarının Strazburg ile Brüksel arasındaki tren yolculuğu Perşembe günü her zamankinden biraz daha sarsıntılı geçti.

Bir danışmanın Euronews’e yaptığı açıklamaya göre, “küçük bir patlamadan” ötürü milletvekillerini Belçika’nın başkenti Brüksel’e taşıyan tren tahliye edildi.

Fransa’daki yetkililer, “bir trende duman görülmesi nedeniyle Strazburg’a gidiş ve dönüş trafiğinin kesintiye uğradığını” bildirdi. Seferlerin yerel saatle akşam 06:00 sıralarında yeniden başlaması bekleniyor.

Parlamento kaynakları, “herkesin mümkün olan en kısa sürede [Brüksel’e] dönebilmesi için alternatif ulaşım araçlarının organize edilmesinde her türlü çabanın gösterildiğini” belirtiyor.

Durumu “mümkün olan en kısa sürede” çözmek için çalışırken “yetkili makamlarla” temas kurulduğu belirtildi.

Kaynaklar tren yolculuğunda kaç milletvekilinin olduğuna dair bilgi vermeyi reddetti ancak “yolcuların bilgilendirildiğini” aktardı.

Yine olayın niteliğine ilişkin ayrıntı verilmedi. Milletvekilleri 7 Ekim Pazartesi gününden 10 Ekim Perşembe gününe kadar süren genel kurul oturumundan dönüyorlardı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir