Taliban, Afganistan’da ilerleyişini sürdürüyor

ABD ve NATO güçlerinin geri çekilme kararının ardından Afganistan’da etkinliğini daha da arttıran Taliban, Pakistan sınırında bulunan Kandahar’ın Wesh kasabasını ele geçirdiğini duyurdu. Afganistan hükümeti ise bölgede yetikinin hala kendilerinde olduğunu açıkladı.

Taliban, Afganistan’da ilerleyişini sürdürüyor

Taliban, Afganistan’ın Kandahar kenti ile Pakistan’ın Çaman kentlerini birbirine bağlayan ve iki ülke arasındaki önemli bir ticaret yolunu barındıran  Wesh sınır kasabasını ele geçirdiğini duyurdu. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, “Mücahidler Kandahar’da Wesh adlı önemli bir sınır kasabasını ele geçirdi. Bununla birlikte (Spin) Boldak ile Chaman ve Kandahar gümrükleri arasındaki önemli yol Mücahidlerin kontrolüne girdi” açıklamasını kullandı.

Ancak Afgan yetkililer, kontrolün hala kendilerinde olduğunu açıkladı. İçişleri bakanlığı sözcüsü Tarık Arian, “Terörist Taliban’ın sınır bölgesi yakınlarında bazı faaliyetleri oldu. Güvenlik güçleri saldırıyı püskürttü” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Afganistan hükümeti tarafından yayınlanan verilere göre, her gün yaklaşık 900 kamyonun Wesh sınırını geçerek, Pakistan’ı Afganistan, İran ve Orta Asya ülkeleriyle bağladığı ifade ediliyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir