TBMM’de kayyum polemiği: ‘Diyarbakır’a kayyumu PKK atıyordu’

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat TBMM’de yaptığı konuşmada Diyarbakır’ın son yıllarda iyi bir yönetimle tanıştığını söyleyerek, “Diyarbakır’da kayyum zihniyetini PKK getirmiştir” dedi.

TBMM’de kayyum polemiği: ‘Diyarbakır’a kayyumu PKK atıyordu’

CHP grubunun önerisi üzerine söz hakkı alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır belediyelerinin çok sert bir kayyum yönetiminden sonra son beş yıl devletin görevlendirdiği mülki amirlerin canla başla çalışması sonucu iyi bir yönetimle tanıştığını söyledi.

Diyarbakır’daki belediyelerde kayyum zihniyetinin 99 seçimleriyle başladığını söyleyen Eronat asıl kayyumları seçilen belediye başkanlarının yanına PKK ve Kandil tarafından atandığını söyledi. Eronat, “Bunlar tarafından HADEP belediye başkanlarının odalarında oturan bu şahısların talimatıyla belediyeleri yönetmeye başladı. Sözü üzerine çıkan uğultuya istinaden bunlar zorunuza gidiyor olabilir ama bunlar gerçek ve bu gerçekleri tüm Diyarbakır biliyor dedi. Seçilen bir belediye başkanının bir temizlik görevlisi tarafından sorguya çekildiği ve tokatlandığı videoyu sosyal medyada hep beraber gördük sizin demokrasi anlayışınız budur işte dedi. Selçuk Mızraklı’yı bir doktor olarak tanıyıp bildiğini ancak eleştirdikleri tarafın o olmadığını seçildiği gün PKK marşlarıyla devir teslim yapıp ayakta selamlama konuşmasını yaptığını bütün ülke gördü. Kayyumun gelme sebebi terör bağlantısıdır” dedi.

Konuşma esnasında HDP grubundan bir milletvekilinin ‘Ben 30 yıldır Diyarbakır’dayım’ sözü üzerine Eronat; “Ben Diyarbakır’ın öz çocuğuyum doğma büyüme yakıp yıktığınız Sur’un Melikahmet mahallesinin kızıyım. Sur’a gelince sizin konuşmaya bile hakkınız yok . Çocukluğumuzun geçtiği ilçemizi yakıp yıktınız, tarihi surları mahvettiniz, tarihi Kurşunlu Camisini ne hale getirdiniz. Camiyi de yaktınız kiliseyi de yaktınız. Sizin ne camiye ne de kiliseye saygınız var” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir