Tesla, Almanya’daki en büyük otomotiv fabrikası için onay aldı

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’ya, Brandenburg Eyaleti Çevre Ajansı tarafından onay verilmesinin ardından Almanya’nın Berlin kenti yakınlarındaki Grünheide’de bulunan elektrikli otomobil fabrikasının genişletilmesi için ilk çalışmalara başlanabileceği söylendi.

Tesla, Almanya’daki en büyük otomotiv fabrikası için onay aldı

Tesla’nın Avrupa’daki ilk fabrikasının, şu an planlanan yılda 500.000 otomobilin -ki bu sayıya henüz ulaşılamadı- fabrikanın genişletilmesinden sonra bir milyona çıkması bekleniyor.

Bu rakam Volkswagen’in Wolfsburg’daki ana fabrikasını geride bırakacak ve Grünheide’yi ülkenin en büyük otomobil üretim tesisi haline getirecek.

Yeni onay, otomobil üreticisinin depolama alanları için altyapı inşası, bir batarya hücresi test laboratuvarı ve lojistik alanları da dahil olmak üzere planlanan üç genişleme aşamasından ilkine başlamasına olanak tanıyor.

Tesla’dan DPA haber ajansına yapılan açıklamada, “Bu önemli bir kilometre taşı ve gelecekte projeleri daha da hızlı bir şekilde hayata geçirebilmemiz için bize gerekli planlama güvencesi sağlıyor,” denildi.

Otomobil ve batarya üretimi için yeni binalar daha sonraki aşamalarda gerçekleşebilir.

Grünheide’deki fabrikada 12.500 işçi istihdam ediyor ve Tesla’nın Avrupa pazarında artan talebi karşılamasında kilit önemde görülüyor.

Tesla’nın patronu Elon Musk tesisten, “uygun fiyatlı elektrikli araçların üretimini hızlandırmak için çok önemli bir yer” diye bahsetti.

Ancak, Avrupa’da elektrikli araçlara olan taleplerde şu anda bir azalma var ve bu da Tesla’nın üretimi artırma planlarını belirsiz hale getiriyor.

Yenilenebilir enerjiyle çalışan sıfır emisyonlu otomobiller üretmesiyle tanınan şirketin Almanya’daki tesisi kurmak için yaklaşık 500.000 ağacı kestiğini gösteren uydu görüntüleri kamuoyunda geniş yer bulmuştu.

Çevre Ajansı’nın mevcut onayı, Tesla’nın halihazırda sahip olduğu arazi üzerinde yapacağı yeni inşaat çalışmalarının bir çeşit yansıması.

Bununla birlikte, Grünheide’deki yerel meclis, Tesla’ya ait olmayan bir arazide fabrikaya ulaşım için bir tren istasyonunun inşasını daha önce onayladı ve bu, ağaçların kesilmesini içeriyordu.

Planlar, yerel halk ve çevrecilerden gelen protestoların ardından değiştirildi. Alman medya kuruluşu Der Spiegel’e göre, bu, başlangıçta planlanandan daha az ağacın kesilmesi anlamına geliyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir