Tesla’da kartlar yeniden karılıyor: Şirket hisselerinde yeni bölünme

Tesla, resmi olarak hisse senedi bölünmesini duyurdu. Üçe bir bölünmüş hisse senedi, 25 Ağustos’ta işlem görmeye başlayacak. Bu, yeni yatırımcılar için hisselerin daha ucuz hale geleceği anlamına geliyor.

Tesla’da kartlar yeniden karılıyor: Şirket hisselerinde yeni bölünme

Tesla hissedarları, şirketin yıllık hissedarlar toplantısında bölünmeyi onayladı. Buna göre, üçe bir bölünmüş hisselerinin alım satımı 25 Ağustos’ta başlayacak.

Bu hamle, piyasadaki Tesla hisselerinin sayısını üç katına çıkaracak. Ancak şirketin genel değeri ve her yatırımcının elindeki değer değişmeyecek.

Bölünmenin ardından şirkette bir hisseye sahip olan kişi üç hisseye sahip olacak. Bu hisselerin her birinin fiyatı o zamanki fiyatın üçte biri olacak.

Hisse bölünmeleri genellikle bir hisse senedinin likiditesini artırmak için yapılıyor ve yatırımcıların hisseleri alıp satmasını kolaylaştırıyor.

Tesla daha önce 2020’de benzer bir hamle yapmış ve hisseleri beşe bir oranında bölmüştü.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir