TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan yabancı sınırı açıklaması: Önümüzdeki sezon kalkacak

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ekol TV’de yayınlanan Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık’ın sorularına cevap verdi.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan yabancı sınırı açıklaması: Önümüzdeki sezon kalkacak

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ekol TV’de yayınlanan Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık’ın sorularına cevap verdi.

“Sahanın altı beton gibiydi”

“Samsun’da 38 dereceydi hava. Oradan eksi derece olan bir yere gittik. İlk başta oynanmaz diyorlardı. Saha ne kadar çözülse de altı beton gibiydi. Ama bizim için iyi oldu. Çocukları tebrik ediyorum.”

“Montella ile benim aramın iyi olması önemli değil”

“Montella ile benim aramın iyi olması önemli değil. Önemli olan oyuncularla arasının iyi olması. Hem benimle hem de oyuncularla arası iyi.”

“Oyuncularımız aslan gibi mücadele etti”

“Bence bu milli takım kadrosu hem tarihin en iyi jenerasyonu hem de en karakterli kadrosu. Oyuncularımız aslan gibi mücadele etti.”

Kayseri’de herhalde Galler’i yeneriz

Hollanda maçından sonra hepimiz üzüldük. 8 yaşındaki kızım ‘baba niye üzülüyorsun, önümüzde Dünya Kupası var. Git futbolun başkanı ol. Dünya Kupası şampiyonu olacağız’ dedi. Hedef koyacaksınız kendinize. Kadromuz gerçekten çok iyi. Milletler Ligi’ni 1. bitirirsek Dünya Kupası için play-off oynayacağız. Kayseri’de herhalde Galler’i yeneriz.”

“Dünya Kupası’na katılırsanız eviniz hazır”

“22 senedir Dünya Kupası’na katılmıyoruz. Böyle bir imkan varsa sadece futbolcular değil siz de yönetim olarak elinizden geleni yapacaksınız. Bodrum’da 4 bin tane villa yapıyoruz. Futbolcu arkadaşlarımıza ‘Dünya Kupası’na katılırsanız eviniz hazır’ dedim. Sadece onunla da kalmaz. Orada başarı gelirse hayal etmeyeceğiniz şeylerle karşılaşabilirsiniz. Evleri kendi cebimden vereceğim. Federasyon bütçesiyle ilgisi yok. Öyle saçma şey olur mu?”

“Yapamadığımızda yapamıyoruz der ve görevi yapabilecek birine devrederiz”

“İlk seçildiğimiz günden beri hedefimiz güzel şeyler yapmak. Yapamadığımızda yapamıyoruz der ve görevi yapabilecek birine devrederiz. Bu yönetim kurulu arkadaşımızın da farklı farklı işleri var. Yönetim kurulunda rahatsızlık çıktı. Federasyonda olmayan şeyleri olmuş gibi dışarı servis ederek talihsiz bir şeyler yaptı. Biz de arkadaşlarımıza söyledik. İstifa edip gitsin diye.”

“Bunlardan birini TFF’ye aldım mı?”

“Benim 12 kardeşim 300’e yakın yeğenim var. Bunlardan birini TFF’ye aldım mı? Genel sekreterimiz liyakatli ise akrabamız olabilir. Burası bir kamu kuruluşu değil. Bazı işleri kontrol etmek için güvenilir biriyle çalışmak zorundasınız.”

Bize oy veren veya vermeyen hiç kimseyi ayırmadan herkese eşit yaklaşıyoruz”

“Bir seçimi kazandıysak tek başımıza yaptığımız bir şey değil. Çok değerli dostlarımız var. İnsanlar niyetinizin halis olduğunu anladığı zaman size güveniyor. Bize oy veren veya vermeyen hiç kimseyi ayırmadan herkese eşit yaklaşıyoruz.”

“İnsanlar bizimle Mecnun Otyakmaz’ın nasıl bir araya geldiğini tartışıyor”

“İnsanlar bizimle Mecnun Otyakmaz’ın nasıl bir araya geldiğini tartışıyor. Mecnun Otyakmaz ile bir dost olarak yola çıktık. Allah nasip ederse buradan güzel işler yapıp ayrılırız. Aramızda herhangi bir küslük yok. Bunları ciddiye almıyorum ben. Yönetim kurulumuzda da sorunu olan yok. Uyum içinde çalışıyoruz.”

“Çok güzel bir federasyon devraldık”

“Çok güzel bir federasyon devraldık. Burada 20-30 senelik bir birikimiz var. Biz bir çiftlik devraldık. Bu çiftliği normale döndürmek için çalışıyoruz. İlk önce bölgeleri kapattık. Ankara bölge var. 4 eleman çalışıyor, kadroda 30 çalışan görünüyor. Bölge müdürlükleri var. Herkesin altında makam arabası geziyor. Tazminatları 600 bin euro tutuyor. Yıllık maliyetine kadar 3 milyon euro. Bölgeleri kaldırıyoruz ama bölge müdürünün 587 gün izni var. Hep izinde olduğu için izin kullanmadı. Bunların hepsini düzelteceğiz.”

“Genel kurul üyelerine saygısızlık yaptılar”

“Mali genel kurulda 5,9 milyon euro artı mali tablo sundular. Bizim arkadaşlarımız inceleyince mali tabloları 272 Milyon olmuş. Oynayarak yaptıkları hareket var. Bunu sordum nasıl yaptınız diye, ‘zaten sıkıntılar var, ibra sorunu yaşamayalım diye böyle yaptık’ dediler. Bu arkadaşlar için gerekli makamlara müracaatlar yapılacak. Suç duyurusunda bulunacağız. Genel kurul üyelerine saygısızlık yaptılar. Kalemle mali detaylar üzerinde oynama yapılmış. Bu bir suç.”

“EURO2024’te 4 milyon euro misafir ağırlama masrafı olmuş”

“EURO2024’te 4 milyon euro misafir ağırlama masrafı olmuş. Bazı arkadaşlar şampiyona bittikten sonra hala 2-3 gün lüks otellerde kalmış ve ekstra 70 bin euro masraf çıkmış. Şampiyona bitmiş hala niye orada kalıyorsunuz.”

“Cengiz Gökay diye bir arkadaşımız var. Ankaragücü’nü temsilen Avrupa Şampiyonası’na katıldı. Bu arkadaşımız ‘ben masrafları kendim karşılayacağım’ dedi. ‘Bir yönetici arkadaşa yönlendirdiler beni’ dedi. Bilet olayları ortaya çıkınca ilgili arkadaşlara söylemiş hangi hesaba göndermiş diye. Bakmışlar böyle bir Iban numarası yok. Iban üzerinden gidince Kırklareli’de bir berbere ait Iban numarası çıkmış. 400 Bin TL’lik bilet almıştı. Kim olduğunu araştırdılar, detayları var.”

Yabancı sınırı açıklaması

“Önümüzdeki sezon yabancı sınırı kalkacak, bazı kriterler gelecek.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir