TÖBSEN Bursa: Devlet okullarında eğitim ücretsizdir

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Bursa İl Temsilciliği tarafından, ‘Devlet okullarında eğitim ücretsiz’ konulu basın açıklaması düzenlendi.

TÖBSEN Bursa: Devlet okullarında eğitim ücretsizdir

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

TÖBSEN Bursa İl Temsilciliği, Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu önünde, devlet okullarında bağış altında alınan kayıt ücretleri hakkında basın açıklaması gerçekleştirildi.

TÖBSEN Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek, “Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünü  protesto etmek , bu okulun müdürü hakkında yürütülen soruşturmalar ve bu okul hakkında kayıt parası , zorunlu bağış konusunda bakanlığa yapılan soruşturma talebimiz  ve sendikamıza bu okulla  alakalı zorunlu kayıt ve bağış parası konusunda gelen veli şikayetlerini kamuoyuna teşhir etmek adına bir araya geldik. Az önce Yıldırım İlçe Temsilcimiz Hamza Ugsuz, Kendilerine yakın olan öğretmen ve idarecilerle alakalı yürütülen soruşturmalarda  Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  nasıl bir tavır ve eylem içinde olduğunu kısaca anlattı. Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu müdürü hakkında yürütülen soruşturmada 25.06.2024 tarihinde yani 3 ay önce Haziran ayında bu müdür hakkında  görev yeri değişikliği yani sürgün kararı verilmiş fakat bu karar uygulanmayarak bu okula tayin almasına göz yumulmuştur” ifadelerini kullanarak sözlerine başladı.

Bebek sözlerine şu şekilde devam etti:

Müfettiş raporunda bu okul müdürünün görev yeri değişikliğinin gerekçesi olarak ne yazıyor okuyoruz.  ‘’ velilerde  ve okul yönetiminde yaşanan bu olaylara istinaden aile huzursuzluklarının başladığı , okul kamuoyunda , okul aile birliği nezdinde ve çevrede veliler arasında dedikodular  ve huzursuzlukların baş gösterdiği ve okul müdürünün süreci iyi yönetemediği kanaatine ulaşılmış olup müdürlük görevi üzerinde kalmak suretiyle başka okula görevlendirilmesinin uygun olacağı ‘’denilerek hakkında  görev yeri değişikliği istenmiştir. 300 öğrencisi olan bir okulu dahi yönetemeyen bu müdürün hakkında görev yeri değişikliği kararı uygulanmayarak 1200 öğrencisi olan bu okula gelmesi Bursa İl Milli Eğitim tarafından uygun görülmüştür.

“BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, BU MÜDÜR HAKKINDA HAREKETE GEÇMİYOR”

Velilerden alınan kayıt ücretleri hakkında konuşan Bebek, “Anayasanın 42. Maddesi diyor ki eğitim devlet okullarında parasızdır.Okul aile birliği yönetmeliği 15.maddesinde ise okul aile birliği , velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz , okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz, diyor. Bu müdür bu okula geldikten sonra kayıt döneminde suç ve yasak olmasına rağmen  çocuklarını farklı adresten  buraya kayıt yaptırmak isteyen velilerden 100 bin,150 bin lira kayıt parası istendiği şikayetleri sendikamıza ulaştırılmış ve bu okul hakkında bakanlığa soruşturma talebimiz olmuştur.  Bursa İl Milli Eğitim zaten velilerden usulsüz şekilde para toplama konusuyla alakalı hakkında soruşturması devam eden  bu okul müdürüyle alakalı harekete geçmeyerek ,soruşturmasını uzatıp karara bağlamayarak ; kapı kıran müdür, öğrencisini istismar eden öğretmen ve memuru taciz eden şube müdürü olayında olduğu gibi İlimiz ve ilçemizin başarılı okullarından biri olan bu okul içinde infial yaratacak bir durumun basına düşmesinden sonra mı bu müdürü buradan alacaktır bunu kamuoyu önünde kendilerine soruyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir