‘Tophane’den Mudanya’ya ‘Yeniden Yeşile’ pedallayacaklar

Bursa Tophane Rotary Kulübü tarafından bu sene 16’ıncısı organize edilen “Tophane’den Mudanya’ya 16. Bisiklet Turu” etkinliği “Yeşile Pedalla, Yeniden Yeşile Pedalla” mottosuyla 22 Eylül’de gerçekleştirilecek.

‘Tophane’den Mudanya’ya ‘Yeniden Yeşile’ pedallayacaklar

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Mudanya Belediyesi ve Kent Konseylerinin de desteğini alan tur 2009 dan bugüne geleneksel hale  geldi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa Temsilciliği önderliğinde çeşitli bisiklet grupları ve bireysel bisikletçilerin yer aldığı organizasyona , her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce bisikletçinin katılması bekleniyor.

Etkinliğin mimarları olan Nuray-Hakan Özdündar anısına 15-70 yaş aralığındaki bisikletçilerin katılımıyla düzenlenecek 33,6 kilometre uzunluğundaki tur, Osmangazi ilçesi UNESCO Dünya Mirası Tophane Tarihi Surlar Bölgesi Saltanat Kapısı’ndan başlayacak.

Kask takmanın zorunlu olduğu tura katılan bisikletçilere, başlangıç kayıt noktasında özel yapım bisikletçi forması hediye edilecek.

Etkinlik, bir bölümü bisikletçilere ayrılacak olan Atatürk Caddesi, Ulu Camiİ, Heykel Saat Kulesi, İnönü Caddesi, Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Sosyal Sigortalar Kurumu, Ankara Yolu, Kent Meydanı, Merinos, Sırameşeler, BUSKİ, Nilüfer Metro İstasyonu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Esentepe Kavşağı, Mudanya Yolu, Korupark, Özdilek Geçit ve Mudanya Devlet Hastanesi güzergahlarının geçilmesinin ardından Mudanya Mütareke Meydanı’nda son bulacak.

Mudanya Mütareke Meydanı’nda tura katılan bisikletçilere kumanya dağıtımı yapılacak. Hediye çekilişi ve konser ile tamamlanacak etkinlikte katılımcı bisikletçiler keyifli anlar yaşayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tophane Rotary Kulübü Dönem Başkanı Tolga Bacak, geleneksel turun, kulübün en önemli sürdürülebilir projelerinden biri olduğunu söyledi.

Turun bu sene “Yeşile Pedalla, Yeniden Yeşile Pedalla” mottosuyla gerçekleştirileceğini hatırlatan Bacak, şunları kaydetti:

“Etkinliğimizi elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Nuray ve Hakan Özdündar anısına Dünya Taşıtsız Günü olarak ilan edilen Eylül ayının üçüncü haftasına denk gelen günde düzenliyoruz. Her yaştan bisikletçinin keyifli bir pazar günü geçirmelerini hedeflediğimiz turumuza katılan her kişi ile bisikletli yaşama yönelik farkındalığı artırmayı ve trafikte yer almalarının önemini vurgulamayı hedefliyoruz. 22 Eylül 2024 Pazar günü saat 09:00’da tüm bisiklet severleri Tophane Saltanat Kapısı’na bekliyoruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir