Trafik Vakfı: Hizmet mi ticaret mi?

Bursa’da hatalı park sonrası çekici yardımıyla bölgeden kaldırılan araçların yerine başka araçların da park ettiğini ancak çekilmediğini, trafiğin akışına engel olmayan boş cadde ve sokaklardaki araçların kaldırıldığını, trafik ekiplerinin sadece belli başlı rota ve eksende çalıştığını düşünen çok sayıda vatandaş; Norm Haber yazarı Ümit Akkuş’a ulaşarak dertlerini aktardı.

Trafik Vakfı: Hizmet mi ticaret mi?

Vatandaşların çağrıları sonrası Ümit Akkuş da söz konusu talepleri köşesine taşıyarak, kendi gözlemlerini paylaştı.

Yazısında otopark problemi ve uygulamadaki aksaklıklara değinen Akkuş’un yazısının ilgili kısmı şöyle:

Uzun zamandır, trafik çekicilerinin aldığı araç sahipleri çok sayıda mail atıyor, arıyor, söylüyor; “Çekilen aracımızın yerine bir başka araç daha park ediyor, ama o araç çekilmiyor” diye…

Nedenini söyleyeyim, çünkü önleyicilik yok.

Böyle olmaz ki!..

Kurulmuş kapan gibi. Çekilen araçtan sonraki gelen aynı yerde durabiliyor. O zaman ne anlamı var ki çekmenin!..

Kanun otobüs durağına, yaya geçidine vb. yerlere park yapılmaz diyor.

Eyvallah…

Diyor da, trafiğin olmadığı, akışa engel olmayan, boş cadde ve sokaklardaki araçları kaldırıyorsunuz…

Peki, çift sıra parkların yapıldığı, büyük semtlerin ana arterlerindeki trafiği yüzde 100 etkileyen araçlara neden bir şey yapılmıyor? Sabahtan, akşama kadar aynı görüntü ama çekilen araç yok.

Neden?

Trafik Vakfı, belli bir rota, rut oluşturmuş anlaşılan, hep aynı eksende, yakın çevrede çalışıyor” diyorlar ve haklılar.

Gözlemledim, tepkilerin de haklılık oranları çok.

Mesela, Nilüfer‘deki Agora Kapalı Pazar alanında (Sosyete Pazarı) cumartesi günleri adım atacak yer yok. Bırakın pazara girmeyi, pazarın oradaki caddeden bile geçemezsiniz.

Nilüfer Belediyesi, önlemlerde yetersiz, hatta hiç yok gibi…

Defalarca Turgay Erdem başkanımıza, Zabıta’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Vural’a ilettim, öneriler sundum. Zabıtamız buralarda park etmeyi önlesin, insanlar mağdur olmasın diye.

Pazar çıkışı vatandaşlar, ellerinde torbalarla bir de araçlarının çekildiğini görünce büyük şok yaşıyorlar. Sonrası çekici ücreti, trafik cezası, otopark parası.

Gitti pazar parası…

Bu durum önlenir mi? Biraz üzerinde çalışılırsa pekala önlenir. Sosyal belediyecilik de bunu gerektirir.

Büyükşehir de ücretsiz otoparkı kapattı, kim kapattıysaa? İnşaat başladı bile.

Bakın sizin yapamadığınızı, yan taraftaki okul müdürü yapmış, açmış kapılarını mağdur vatandaşa…

Coşkunöz Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cengiz Korucu‘dan Allah razı olsun. Müdürüm, sayende bu hafta rahat gördü oradaki halk. Trafik yeni açılacak yolun çalışma alanına da park edenlerden dolayı rahattı.

Buradaki çözüm belli, Nilüfer Belediyesi, park edilememesi gereken yerleri net işaretlerle belirlemeli ki, park yokluğundan vatandaş aceleden bırakmasın… Faturası sonradan ağır oluyor…

Bir diğer yoğun çekici mağduriyeti de Bursaray’ın Odunluk İstasyonu Akademi Caddesi üzerindeki özel hastanenin önünde yaşanıyor!

Trafik ekipleri, araç parkları akışı engellediği için çekiyor. Hastanı getirdiysen, kendi sağlığın için geldiysen, aracın çekilince zaten bozuk olan psikolojin darmadağın oluyor.

Bu hastaneye 70 araçlık otoparkla ruhsat veren kurumun da kulakları bol bol çınlatılıyor…

Burada hastane yönetimine büyük iş düşüyor.

Bir değişik otopark sorunu da İnönü Caddesi‘nde. Ana arterde eski yıkılan hastane alanına otopark izni verilmiş iyi de, yasak parktan trafiği rahatlatalım derken, bu otoparka giriş çıkışlar daha çok engelliyor. Araç direkt şeride çıkıyor. Böyle olmamalı…

Otopark sorunları sadece bu bölgelerle de sınırlı değil. Şehir Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi, Agora Kapalı Pazar alanı çevresi, Çarşamba’daki Kapalı Semt Pazarı, Pazar Pazarı ana cadde, pazar günleri eski Gemlik Yolu, Hurda Pazarı trafiği felç eden etken bölgeler.

Otoparklar yetmiyor, araçlar caddelere taşıyor. Umarım, Hayran Caddesi Acemler’e yakın olan yeni büyük hastaneden de caddelere taşmaz parklanmalar…

⇒ Ümit Akkuş’un yazısının tamamı için tıklayın…

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir