Trump: Hisselerimi satmayacağım

Geçtiğimiz günlerde rakibi Kamala Harris ile olan münazarada kötü bir performans gösteren ve o günden bu yana bünyesindeki Trump Media & Technology Group hisselerinde sert satış gören ABD eski Başkanı Donald Trump hisselerini satmayacağını açıkladı. Bu açıklama hisselerde doping etkisi yarattı

Trump: Hisselerimi satmayacağım

Cumhuriyetçi ABD başkan adayı Donald Trump, Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte kendisine ait Truth Social’ın çoğunluk hissesini satmayacağını ve yarattığı sosyal medya platformundan ayrılmayacağını söyledi. Trump Media & Technology Group hisseleri, Trump’ın bu yorumlarının ardından yüzde 30’a kadar yükseldi.

Trump, Demokrat rakibi Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile televizyonda yaptığı tartışmanın ardından bu hafta hisseleri düşen Trump Media’nın yaklaşık yüzde 57’sine sahip.

Trump Reuters tarafından sorulan bir soruya cevaben “Hayır, satmıyorum” dedi ve “Ayrılmıyorum. Bu işi seviyorum. Bence harika” ifadelerini kullandı.

Borsaya açıldı, değeri 10 milyar doları gördü

Trump Media’nın Mart ayında borsaya açılmasının ardından değeri yaklaşık 10 milyar dolara yükseldi. Trump Media’nın hisseleri perakende yatırımcılar arasında popüler ve bu hisseler Trump’ın ikinci bir dört yıllık başkanlık dönemini garantileme şansı üzerine spekülatif bir bahis olarak görülüyor.

Ancak Trump Media hisseleri borsaya kote olduğundan bu yana değerinin büyük bir kısmını kaybetti ve kayıplar Başkan Joe Biden’ın seçime gitmekten vazgeçmesi ve Trump’ın 5 Kasım’daki başkanlık seçimleri öncesinde kamuoyu yoklamalarında üstünlüğünü kaybetmesinin ardından son haftalarda hızlandı.

Trump Media’nın borsaya kote olmasıyla ilgili hükümlere göre, Trump ve diğer hissedarların bu ayın sonundan itibaren hisse satmalarına izin verilecek ve bu da potansiyel olarak piyasayı ilave hisselerle dolduracak.

Eğer hisse senedi fiyatı 22 Ağustos’tan itibaren 20 işlem günü boyunca 12$ veya üzerinde kalırsa, Trump 20 Eylül’den itibaren hisselerini satmakta serbest olacak. Aksi takdirde, 26 Eylül’den itibaren hisse satma hakkına sahip olacak.

Forbes: Trump’ın 3,7 milyar dolarlık serveti var

Trump’ın yorumlarının ardından Cuma günü hisse senedi en son 17.89 $ seviyesindeydi ve bu da hissesini yaklaşık 2 milyar $ değerinde yapıyor. Forbes, Trump’ın servetini 3,7 milyar dolar olarak değerlendiriyor. Trump Media’nın geliri iki Starbucks’a eşdeğer ve stratejistler 3,6 milyar dolarlık borsa değerinin işinin temellerinden kopuk olduğunu söylüyor. Şirket, 30 Haziran’da sona eren en son çeyrekte 869 bin 900 dolar zarar etti.

Trump’ın satış yapmayacağını açıklamasından önce Freedom Capital Markets’ın baş küresel stratejisti Jay Woods, Trump’ın hisseleriyle ilgili yaklaşan kilitleme süresinin “sokaktaki pek çok insanın, başlangıcından beri olmasa da haftalardır izlediği bir şey” olduğunu söyledi.

Bu ayın başlarında bir New York yargıcı, Trump’ın sus payı ceza davasındaki cezasını, ABD Yüksek Mahkemesi’nin başkanlık dokunulmazlığına ilişkin dönüm noktası niteliğindeki kararından aylar sonra 12 Kasım’a erteledi ve en azından kısa vadede yasal ücretler üzerindeki baskıyı hafifletti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir