Trump siyasi etkinliği yarıda kesti: 39 dakika boyunca ‘dans etti’

ABD’de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, katıldığı siyasi etkinliği yarıda keserek 39 dakika boyunca dans etti.

Trump siyasi etkinliği yarıda kesti: 39 dakika boyunca ‘dans etti’

ABD’de 5 Kasım başkanlık seçimine günler kaldı. Demokrat aday Kamala Harris ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump her gün farklı bir etkinlikte boy gösteriyor.

Trump dün Pennsylvania eyaletinde yaklaşık 5 bin kişilik bir siyasi etkinliğe katıldı. Etkinliğin Trump’ın politikalarına odaklanan soru-yanıt formatında yapılması planlanıyordu.

Fakat uzun ve alışılmadık mitingleriyle bilinen Trump sınırları daha da zorladı ve siyasi etkinliği ‘partiye çevirdi.’

Katılımcılardan biri rahatsızlanınca kalabalığa döndü ve ‘‘Haydi bırakalım soruları. Sadece müzik dinleyelim. Kim soru duymak ister ki, değil mi?’’ dedi.

Trump 39 dakika boyunca olduğu yerde sallandı, dans etti, sahnedekilerle tokalaştı. Elvis Presley, Rufus Wainwright, Sinéad O’Connor gibi şarkıcılardan dokuz şarkı çaldı.

Sonra bir belediye binasındaki siyasi etkinlikte olduğunu aniden hatırlamış gibi tekrar konuşmaya başladı: ‘‘ABD tarihinin en önemli seçimleri geliyor.’’ 

Ancak bir katılımcı daha doktora ihtiyaç duyunca rahatsızlanan iki katılımcı için ‘vatansever’ diyen Trump, ‘‘Haydi (Village People grubundan) YMCA şarkısını dinleyelim’’ dedi ve tekrar şarkı çalmaya başladı.

Prompter Trump’ı iki soru daha alması için uyarıyor, ama müzik başlıyor. Fotoğraf: The Washington Post.

CNN’in aktardığına göre etkinliktekiler ne olup bittiğini ve şarkıların ne zaman biteceğini anlamakta zorlandı.

Demokrat aday Kamala Harris ise X hesabından Trump’ı eleştirdi. Etkinlik sırasında sahnede gevezelik ettiğini ve ‘kafası karışık göründüğünü’ yazdı.

Trump bir ara sahnede destekçilerini işaret edip ”Devam, haydi devam. Devam edelim mi?” diye sordu. Onayı alınca ”Tamam o zaman. Açın sesi, müthiş şarkı” dedi ve hoperlörden Rufus Wainwright’ın seslendirdiği şarkı yükseldi: ‘Hallellujah.’

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir