Tunç Soyer’den Devlet Bahçeli’ye yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi. Soyer, “Biz barışın zaferi olarak kutluyoruz. Barış ile zafer birbiriyle çelişen şeyler değil. Birinin yerine öbürünü ikame etmeye kalkarsanız yanlış olur. Bunu inkar etmek mümkün mü” dedi.

Tunç Soyer’den Devlet Bahçeli’ye yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 91. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın tanıtımı için bugün Kültürpark’ta basın toplantısı düzenledi.

Soyer, toplantıda, İzmir’in kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin çeşitli noktalarına astırılan “barış” temalı afişlere tepki gösteren Devlet Bahçeli’ye de yanıt verdi.

Soyer, İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla kentin bir çok yerine asılan “Barışın İkinci Yüzyılı” afişlerine tepki gösterilmesi sorusuna karşılık, şunları söyledi:

“Biz barışın zaferi olarak kutluyoruz. Barış ile zafer birbiriyle çelişen şeyler değil. Birinin yerine öbürünü ikame etmeye kalkarsanız yanlış olur. Bunu inkar etmek mümkün mü? Büyük bir zafer kazandık, elbette. Ama Mustafa Kemal Atatürk bunu barış için yaptığını söylüyor. Hatay’da 1931 yılında diyor ki; ‘Savaş eğer meşru bir gerekçeye dayanmıyorsa, suçtur. Biz ancak ve ancak bizi öldürmek isteyenlere karşı ölmemek için savaşırız’. Türkiye’nin bu siyasal ikliminde her sözcükten, her cümleden, her icraattan bir kutuplaştırma, bir ayrıştırma siyaseti üretmeye çalışanlara çok üzülüyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir