Türk Tabipleri Birliği: Sağlık Bakanlığı yaşam hakkını ihlal etti

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Koronavirüs pandemisine yönelik önlemlerin gevşetilmesine tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği: Sağlık Bakanlığı yaşam hakkını ihlal etti

 TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararlar ile yaşam hakkını ihlal ettiğini bir kere daha vurguluyor, Bilim Kurulu’nda yer alan üyeleri de mesleki ve kamusal sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada Koronavirüs salgınına yönelik tedbirle ilgili Bilim Kurulu’nda alınan son kararları açıkladı. Koca, açık havada maske takma zorunluluğuna ve HES Kodu uygulamasına son verildiğini duyurdu.

‘DAHA FAZLA HASTALIK VE ÖLÜM HABERİCİSİ’

TTB, Koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesine bugün çevrimiçi yaptığı bir açıklamayla tepki gösterdi. “Açıklanan Kararlar, Daha Fazla Hastalık ve Ölüm Habercisidir” başlıklı açıklamaya, Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, üyeler Güçlü Yaman, Esin Davutoğlu Şenol, Levent Akyıldız Meltem Günbegi ve Oğuz Kılınç katıldı.

TTB’nin açıklamasını Şebnem Korur Fincancı okudu. Fincancı, şubat ayının, ölüm sayısı açısından 24 aydır süren pandeminin en kötü beşinci ayı olduğunu belirterek alınan yeni kararlara ilişkin şunları söyledi:

“Bilimsel dayanaktan yoksun, salgının ülkemizde verili gerçekliği ile bağdaşmayan düzenlemeler, algı yönetimini merkeze alan tutumunun yeni bir adımıdır. Bu adım, siyasi iradenin salgının başından bu yana halk sağlığını göz ardı eden, fakat ekonomik kaygıları önceleyen politikaların devamıdır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir