Türkiye Hollanda maçı öncesi yapılan açıklamalar

Oynanacak maçtan önce iki takımda açıklamalarda bulundu.

Türkiye Hollanda maçı öncesi yapılan açıklamalar

Vincenzo Montella: “Cezanın adil olmadığını düşünüyoruz”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA’nın milli futbolcu Merih Demiral’a verdiği cezanın adil olmadığını belirterek, “Çünkü siyasi bir hareket değildi. Öyle yorumlandı. Biz daha da arzulu, büyük onurla ve gururla sahaya çıkacağız. Eminim herkes son derece motive olacaktır” dedi.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Futbol Takımı, çeyrek finalde yarın TSİ 22.00’de Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesinde stadyumda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA’nın milli futbolcu Merih Demiral verdiği ceza için, “Bu cezanın adil olmadığını düşünüyoruz. Çünkü siyasi bir hareket değildi. Öyle yorumlandı. Sadece doğru şekilde anlaşılmayan bir hareketti. Bu Türk gururunu dizginlemez. Biz daha da arzulu, büyük onurla ve gururla sahaya çıkacağız ve ülkeyi gururlandırmak istiyoruz. Eminim herkes son derece motive olacaktır. Bu taraftar için de geçerli” diye konuştu.

Maçtan maça farklı 11’le olabildiğini ifade eden Montella, “Geçtiğimiz ay içerisinde oynadığımız hazırlık maçlarında çok eleştirildik. Her zaman aklınızdaki 11’i sahaya sürebileceğiniz durumda olmayabiliyor. O yüzden değişikliklere gitmeniz gerekiyor. Sahaya girdiği tekdirde her oyuncu ne yapması gerektiğini biliyor. Hepsi ile gurur duyuyorum. Herkes bugüne kadar çok iyi maçlar çıkarttı. Hoca olarak ben bundan gurur duyuyorum.

Sezon sonuna geldiğiniz ideal 11 diye bir şey kalmıyor” şeklinde konuştu.
Önlerindeki hedefe göre hareket ettiklerini vurgulayan 50 yaşındaki teknik direktör, “Maçları takip ediyoruz. Güvenle sahaya çıkacağız. Alçakgönüllü olmayı da unutmamız lazım ve duygularımızı yönetmemiz lazım.

Turnuvadaki ne genç takımıyız. Çok az sayıda oyuncu bu seviyede daha önce top oynadı. Bizim bu maça odaklanmamız lazım. Kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Teknik direktörün rolünün her şeyi üstlenmek olduğunu aktaran Vincenzo Montella, “Hocanın rolü, İtalya’da bunu çok iyi biliyoruz her şeyin sorumluluğunu üstlenmektedir. O yüzden eleştiriyi kabul etmek durumundayız.

Bazen eleştiri haklı olabilir ve düşünmeye sevk edebilir. Bazen çok adil olmayabilir. Bazen yüzünüzü güldürebilir. Eğer eleştiri kaldıramıyorsanız teknik direktörlük yapamazsınız” dedi.

Türk taraftarların desteğinin harika olduğunu belirten Montella, “Taraftarımız harika. Bütün maçlarda harikaydı. Son derece coşkuluydular. O coşkularını, sevgilerini, stattan, hotele her noktada gösterdiler. Her zaman çok doğru davranış sergilediler. Yarın da kendilerinden bunu bekliyorum. Hollanda’nın taraftarı da güçlü bir taraftar ama ben çok takip ettik. Kasım ayında burada Almanya ile maç oynadık. Stadyumda neredeyse tamamen Türk taraftar vardı. Taraftara şunu söylerim, ‘Kendiniz olun ve bugüne kadar yaptığınızı yapın. Türk gururunuzu sergileyin. Takıma yakın durun, bizi destekleyin’. Maçın içinde bizim duygularımıza hakim olmamız gerekiyor. Turnuvanın en genç takımıyız. Bizim yapmamız gereken tüm bu duygusal boyutu yönetmek ve bunu enerjiye dönüştürüp, sahada kullanmak. Biz daha genciz ve bir anlamda daha fazla enerjimiz olabilir, bu da bize avantajı getirebilir” açıklamasında bulundu.

Türkiye’ye bağlılığıyla ilgili gelen soruya Vincenzo Montella, “Çok basit. Ben Napoli’de küçük bir şehirde büyüdüm. Orada Napolilere karşı ırkçılık ve ön yargılar vardı. Türkiye’ye geldiğimde, düşünme yapısıyla benzerlikler gördüm. Kendimi gerçekten evimde hissediyorum. Sanki çocukluğuma dönmüş gibi hissediyorum” diye cevap verdi.
En iyi hücumun alan yapan ve dengeli takım kurmaktan geçtiğini söyleyen Montella, “Hocanın görevi budur. Bu sizi biz hücuma meyilli bir takımız. İstatistiklere, attığımız gollere baktığınızda bunu çok net görüyorsunuz. Ferdi hücum yönelik bir oyuncu, Ben açıkçası bu durumdan hiç etkilenmedim. Ama santrforlu da oynadık, gol de attık. Elimizde birkaç imkan var. Bunlara da ihtiyacımıza göre kullanacağız. Bizim kadroya baktığınızda bekimizden başlayacak şekilde ofansif meyilli oyuncular var. Ofansif meyilli bir takıma sahibiz” şeklinde konuştu.

Turnuvadaki geride kalan süreçle ilgili olarak ise İtalyan teknik direktör, “Maç kazanmak beni mutlu ediyor. Takım bir vücut oldu. Beraber çok iyi ve sıkı çalışıyoruz. Herkes kendisinden istenileni yapıyor. Maç içerisinde herkes ne yapacağı biliyor. Bu takımın bir ruhu var. Bir ruh oluşturmak zordur. Bu bizim başardığımız bir şey. Gerçekten gururlandırıyor. Netice ne olursa olsun, çünkü bazen netice detaylarda saklı olabiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Genç futbolcu Arda Güler’in çok yetenekli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Vincenzo Montella, “Sol ayağı belki benimkinden biraz yumuşak. Arda sürekli oynama ihtiyacı olan bir oyuncu. Arda yıl içerisinde sakatlıklar yaşadı, kendisi için çok kolay bir süreç olmadı, bunu görüyoruz. Ne kadar maç oynarsa o kadar daha iyi performans gösteriyor, aynı maç içerisinde bile. Ümit ediyorum devamlılığını sağlayabilir, çünkü o yeteneği kendisini her yere götürmeye yeterli” diyerek sözlerini tamamladı.

Ferdi Kadıoğlu: “Merih Demiral’a verilen cezanın adil olmadığını düşünüyoruz”

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Avusturya’ya karşı elde edilen galibiyeti ‘Bozkurt’ işareti yaparak kutlayan takım arkadaşı Merih Demiral’a, UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği 2 maç men cezasını adil bulmadığını söyledi.
A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek final müsabakasında yarın Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda TSİ 22.00’de Hollanda ile karşılaşacak. Bu karşılaşma öncesi ay-yıldızlı futbolcu Ferdi Kadıoğlu, maçın oynanacağı statta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kendisi için özel bir maç olacağını dile getirerek sözlerine başlayan Ferdi, “Annem Hollandalı, babam Türk. Ailem için de özel bir maç. Türk taraftarların çok sayıda olmasını bekliyoruz. Kendi sahamızda oynayacağız gibi geliyor” ifadelerini kullandı.

Avusturya maçının ardından galibiyet sevinci esnasında ‘Bozkurt’ işareti yapması sebebiyle UEFA Disiplin Kurulu tarafından 2 maç men cezası verilen Merih Demiral hakkında da konuşan ay-yıldızlı futbolcu, “Bence Merih’in yaptığı o işaret siyasi anlam taşımıyordu. Türk milletiyle birlikte dünyanın her yerinde olduğu gibi bir kutlama yapmak istedi. Bunun adil olmadığını düşünüyoruz. Diğer oyunların da aynı şekilde düşündüğünü düşünüyorum” cümlelerine yer verdi.

Ferdi Kadıoğlu, yarınki Hollanda mücadelesine ekstra motivasyonla hazırlandıklarını belirtti. Ferdi, “Bu noktaya kadar ne olduğunun bir önemi yok. Yarınki maça ekstra motivasyona çıkacağız. Kadroda değişiklik yapmamız gerekecek gibi gözüküyor. Ceza kalkacak mı bilmiyorum ama her halükarda maçımızı oynayacağız. Ailem ve dostlarımdan da birçok mesaj aldım” şeklinde konuştu.

Merih’in Demiral’ın ceza almasını ‘talihsizlik’ olarak nitelendiren 24 yaşındaki futbolcu, şöyle devam etti:
“Dolayısıyla Merih’in yerine başkasının oynaması gerekecek. Eminim onlar da çok güzel oynayacaktır. Hollanda’nın bireysel anlamda kaliteli oyuncuları var. Hollanda güçlü bir takım. Ama biz de sahaya tutuluyla çıkıyoruz ve yüreğimizle oynuyoruz. Hollanda’nın işini zorlaştıracağız.”

Ferdi, milli takım için şampiyonanın gayet güzel gittiğini söyledi. Başarılı futbolcu, ayrıca Türkiye forması giymekten gurur duyduğunu da aktararak, “Avusturya maçında ilk 60 dakika çok güzel oynadık. Son 30 dakikada bazı sorunlar yaşadık. Çok ciddi performans gösterdik ve çeyrek finali hak ettik. 5 yıl önce başka bir mevkide oynuyordum ve Hollanda forması giyiyordum. Ama 2 yıl önce Türkiye forması giyme kararı aldım. Bundan bir an bile pişmanlık duymadım. Türk Milli Takımı’nın formasını giymekten gurur duyuyorum” dedi.
Ferdi Kadıoğlu, ayrıca EURO 2024 öncesi ufak bir sakatlık yaşadığını ancak kendisini şu an iyi hissettiğini dile getirdi.

Türk taraftarları Hollanda karşılaşması için yarın Berlin Olimpiyat Stadyumu’na davet eden kırmızı-beyazlı futbolcu, “Gerçekten çok üst düzey bir destek var burada. Sanki kendi ülkemizde oynuyormuşuz gibi. Umarım yarın da diğer maçlarda olduğu gibi taraftarımızı bizi yalnız bırakmaz” açıklamasını yaptı.

 

Denzel Dumfries: “Büyük enerjiyle sahaya çıkmalıyız”

Hollandalı futbolcu Denzel Dumfries, Türkiye ile oynayacakları maçın zor olacağını ifade ederek, “Odaklanmalı ve topa sahip olmalıyız. Büyük enerjiyle sahaya çıkmalıyız. Rakibimiz de böyle yapacaktır” dedi.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Futbol Takımı, çeyrek finalde yarın TSİ 22.00’de Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda Hollanda ile oynayacak. Müsabaka öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hollandalı futbolcu Denzel Dumfries, “Bu maç için ekstra motivasyona gerek yok.

Çeyrek finalden bahsediyoruz, burada bulunmak çok güzel bir şey. Diğer oyuncuların da yok. Zor bir maç olacağını biliyoruz. Odaklanmalı ve topa sahip olmalıyız. Büyük enerjiyle sahaya çıkmalıyız. Rakibimiz de böyle yapacaktır” diye konuştu.

Türk taraftarların tribünde çok olacağıyla ilgili olarak ise Dumfries, “Ben kendi oyunuma odaklanırım. Bazen coşkuyu sizde paylaşabiliyorsunuz ama kontrollü gitmeniz gerekiyor. Konsantre çıkacağım. Çünkü o coşku sizi etkilemesin. Yaşla da birlikte bu durumları daha iyi okuyabiliyorsunuz. Turnuva esnasında taraftarımızın ne kadar iyi olduğunu gördük. Bizi gerçekten güçlendirdi. Yarın bizim taraftarımızın da aynı şeyi vermesini bekliyoruz. Taraftarımızın desteği tabii bizi güçlendirir” şeklinde konuştu.

 

Ronald Koeman: “Kendimizi özgüvenli hissediyoruz ama zor bir maç olacak”

Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman, Türkiye ile oynayacakları maç hakkında yaptığı açıklamada, “Kendimizi özgüvenli hissediyoruz ama zor bir maç olacak” dedi.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Futbol Takımı, çeyrek finalde yarın TSİ 22.00’de Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda Hollanda ile mücadele edecek. Maç öncesinde stadyumda düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman, “Karşımızda farklı bir oyun oynayan farklı bir rakip var.

Farklı özellikleri olan bir takım. 4’lü savunmayla oynamış bir takım 5 savunma oyuncusuyla oynamış bir takım ve Romanya gibi yüreğiyle futbol oynayan bir takım ama biz her zaman kendimize odaklanıyoruz ve biz de çok iyi bir oyun oynayabileceğimizi Romanya karşısında gösterdik. Farklı rakipler karşısında kendimize alan yapmaya çalışıyoruz.

Bunu mevcut takımımızla yapabileceğimiz gibi bir takım değişikliklere de gidebiliriz. Zaten buna çalışıyoruz. En önemli şey kendi oyunumuzu oynamak ve maçı kaybetmemek, ne kadar iyi olabileceğimiz göstermek. Bu noktaya kadar bunu yaptık. Kendimizi özgüvenli hissediyoruz ama zor bir maç olacak” diye konuştu.

Türk taraftarların tribünlerde çok olmasıyla ilgili olarak Koeman, “Çok oyuncunun ve benim bu konuda tecrübemiz var. Türk takımlara karşı maçlara çıktık ve her zaman harika bir atmosferde maçlar oynandı. Yapmamız gereken topu tutmak, topa hakim olmak ve taraftarın sesini bu şekilde kısmak. Yarın da bu olacaktır ama tabi sakin kalmamız gerekiyor. Ciddiyeti elden bırakmamız gerekiyor ve odaklanmış konsantre şekilde maç oynanmamız gerekiyor.

Karşımızda istekli, iyi futbol oynayan bir takım var ama hepimiz biliyoruz ki zaman zaman açık verebiliyorlar ve sizde doğru tercihte bulunarak bunlardan istifade edebiliyorsunuz. Atmosfer açısından ne bekleyebileceğimizi tahmin edebiliyoruz. Bu koşullarda oynamak güzel. Birbirimizi duymak biraz zor olabilir ama herkes üstüne düşeni yaparsa sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. Bazen farklı taktikler deniyoruz, sürpriz yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Turnuvaya iyi başladıklarını ifade eden Ronald Koeman, “Son maçta iyi seviyede bir futbol sergiledik. Bu seviyede tekrarlarsak bizim için çok iyi bir turnuva olabilir. Her maç zorlu. Büyük takımlar farklı maçlarda zorluk yaşadı. İngiltere son saniye gol buldu. Portekiz penaltılarla kazandı. O yüzden mücadele etmeniz gerekiyor ama son maç bize güven telkin etti. Bu seviyeyi muhafaza etmemiz lazım. Bu seviyenin altına düşersek turnuvadaki amacımızı gerçekleştiremeyebiliriz” açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir