Türkiye’de yaz transfer dönemi sona erdi

Kulüpler, yurt içinden 57, yurt dışından 101 olmak üzere toplamda 158 futbolcuyu kadrolarına kattı

Türkiye’de yaz transfer dönemi sona erdi

Trendyol Süper Lig’de 24 Haziran’da başlayan transfer dönemi resmen sona erdi.

Ligde 24 Haziran’da başlayan ve 82 gün süren sezonun ilk transfer ve tescil döneminde 16 kulüp, 158 futbolcuyla sözleşme imzaladı.

Kulüpler, yurt içinden 57, yurt dışından 101 olmak üzere toplamda 158 futbolcuyu kadrolarına katarken tahtası kapalı Adana Demirspor, Bellona Kayserispor ile Samsunspor transfer yapamadı.

Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncuyu da yurt dışından getirirken Kasımpaşa da yaptığı 6 transferi başka ülkelerden gerçekleştirdi.

Ligde yurt dışından en az transfer yapan ekip Eyüpspor oldu. Ligin yeni ekibi, kadrosuna kattığı 10 futbolcunun 9’unu Türkiye’deki başka kulüplerden transfer ederken yalnızca 1 oyuncuyu yurt dışından getirdi.

Kulüpler kış transfer dönemine kadar transfer yapamayacak. “Ara transfer” olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi ise 13 Ocak 2025’te başlayıp 11 Şubat 2025’te tamamlanacak.

En fazla ithali Trabzonspor yaptı

Süper Lig takımlarından yurt dışından en fazla oyuncuyu Trabzonspor getirdi.

Karadeniz temsilcisi, kadrosuna kattığı 13 futbolcunun tamamını yurt dışından transfer etti.

Trabzonspor gibi transferlerinin tamamını yurt dışından yapan bir diğer takım ise Kasımpaşa oldu. İstanbul temsilcisi kadrosunu 6 isimle güçlendirirken bu oyuncuların hepsi Türkiye dışındaki ekiplerden geldi.

Trabzonspor’un ardından en fazla ithal oyuncu transferini 11 futbolcuyla Gaziantep FK yaptı.

Göztepe ise 10 ithal futbolcuyla bu anlamda üçüncü sırada yer aldı.

En az ithal oyuncu transferini ligin yeni takımı Eyüpspor yaptı. Kadrosunu 10 isimle güçlendiren İstanbul temsilcisi, bu futbolculardan 9’unu Türkiye’deki takımlardan transfer ederken yalnızca 1 oyuncuyu yurt dışından getirdi.

10 Türk ülkesine döndü

Takımlar, yurt dışından 10 Türk futbolcuyu getirdi.

Yurt dışından alınan 101 futbolcunun 10’unu Türk vatandaşları oluşturdu.

Berat Çeken, Berat Özdemir, Ömer Faruk Beyaz, Koray Günter, Melih İbrahimoğlu, Tunahan Taşçı, Serdar Saatçı, Ozan Tufan, Okay Yokuşlu, Cihan Çanak gibi isimler, yeni sezonda kulüplerin transfer çalışmaları kapsamında ülkeye geldi.

2 takım yalnızca yabancı oyuncu aldı

Süper Lig’de kulüpler 107 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalarken Galatasaray ve Kasımpaşa, transferdeki tercihlerin tamamını yabancı oyunculardan yana kullandı.

2 kulüp de kadrosuna 6’şar yabancı futbolcu dahil ederken, Kasımpaşa bu transferlerin tamamını yurt dışındaki kulüplerden, Galatasaray ise 5 oyuncuyu yurt dışından, Michy Batshuayi’yi ise yurt içinden kadrosuna kattı.

Beşiktaş’ın transferleri

Ciro Immobile (Lazio), Gabriel Paulista (Atletico Madrid), Rafa Silva (Benfica), Felix Uduokhai (Augsburg), Cher Ndour (PSG), Joao Mario (Benfica), Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor), Can Keleş (Fatih Karagümrük)

Fenerbahçe’nin transferleri

Youssef En-Nesyri (Sevilla), Allan Saint-Maximin (Al-Ahli), Sofyan Amrabat (Fiorentina), Filip Kostic (Juventus), Cenk Tosun (Beşiktaş), Oğuz Aydın (Alanyaspor), Levent Mercan (Fatih Karagümrük)

Galatasaray’ın transferleri

Gabriel Sara (Norwich), Elias Jelert (Kopenhag), Michy Batshuayi (Fenerbahçe), Victor Osimhen (Napoli), İsmail Jacobs (Monaco), Roland Sallai (Feriburg)

Trabzonspor’un transferleri

Muhammed Cham (Clermont), Pedro Malheiro (Boavista), Simon Banza (Braga), Arseni Batahov (Zorya Luhansk), Denis Draguş (Standard Liege), Stefan Savic (Atletico Madrid), Borna Barisic (Rangers), John Lundstram (Rangers), Anthony Nwakaeme (Al Fahya), Serdar Saatçı (Braga), Ozan Tufan (Hull City), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Cihan Çanak (Standard Liege)

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir