Portekiz’e kaybeden A Milliler Dünya Kupası’na katılma şansını yitirdi

FIFA 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play off turunda A Milli Takımımız, Portekiz’e 3-1 kaybederek Dünya Kupası’na gitme şansını yitirdi. İlk yarıda 2-0 geriye düşen Milli Takımımız tek golünü atan Burak Yılmaz karşılaşmanın 84. dakikasında penaltıdan yararlanamadı.

Portekiz’e kaybeden A Milliler Dünya Kupası’na katılma şansını yitirdi

Milli Takım, Porto’daki Dragao Stadı’nda Portekiz ile karşılaştı. Müsabakayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Daniel Siebert yönetti.

Yarı final mücadelesi tek maç üzerinden oynandı. Ay-Yıldızlılar, karşılaşmayı 3-1 kaybetti.

Dünya Kupası’na katılma şansını kaybeden milliler İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin mağlubu ile 29 Mart Salı günü Konya’da özel maçta karşılaşacak.

15. dakikada Portekiz öne geçti. Bernardo Silva’nın ceza sahası dışından şutunda yan direğe çarpan top, boşta kaldı. Otavio altı pas önünde buluştuğu meşin yuvarlağı, sağ çaprazdan çektiği şutla ağlara gönderdi. 1-0.

42. dakikada ev sahibi takım farkı 2’ye yükseltti. Otavio’nun ceza sahasına yaptığı ortaya altı pas önünde kafayı vuran Jota, meşin yuvarlağı yakın köşeden ağlara yolladı. 2-0.

65. dakikada Burak Yılmaz farkı bire indirdi. 2-1

84. dakikada Türkiye penaltı kazandı. 85. dakikada Burak Yılmaz penaltı atışından yaralanamadı.

90+4. dakikada Nunes’in golüyle Portekiz 3-1 öne geçti.

Karşılaşma Portekiz’in 3-1’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Portekiz’e 3-1 kaybeden A Milli Takımımız Dünya Kupası’na gitme şansını yitirdi.

İLK 11’LER

Portekiz: Diego Costa, Dalot, Danilo, Fonte, Guerreiro, Bruno Fernandes, Moutinho, Bernardo Silva, Jota, Otavio, Ronaldo

Türkiye: Uğurcan, Ozan-Çağlar-Merih, Zeki-Orkun-Hakan-Berkan, Cengiz-Kerem, Burak

KUNTZ’DAN 4 DEĞİŞİKLİK

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Portekiz’e konuk olan A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Stefan Kuntz, üç stoperi Ozan Kabak, Merih Demiral ve Çağlar Söyüncü’ye savunmada birlikte görev verdi.

Alman teknik adam, son oynanan Karadağ karşılaşmasına göre ilk 11’de de 4 değişiklik yaptı. Kuntz, Karadağ maçında ilk 11’de yer alan Caner Erkin, Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir ve Halil Dervişoğlu’nun yerine Ozan Kabak, Cengiz Ünder, Berkan Kutlu ve Orkun Kökçü’ye şans verdi.

Ay-yıldızlı ekip mücadeleye, Uğurcan Çakır, Ozan Kabak, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Zeki Çelik, Berkan Kutlu, Orkun Kökçü, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Burak Yılmaz ilk 11’iyle çıktı.

Milli takımda Sinan Bolat, Altay Bayındır, Serdar Aziz, Mert Müldür, Dorukhan Toköz, Serdar Dursun, Yusuf Yazıcı, Taylan Antalyalı, Enes Ünal, Caner Erkin, Abdülkadir Ömür ve Kaan Ayhan ise yedekler arasında yer aldı.

Aday kadroda yer alan Rıdvan Yılmaz, Yunus Akgün, Doğukan Sinik ve Umut Bozok ise maç kadrosunda yer almadı.

TÜRK TARAFTARLAR, MİLLİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Zorlu mücadelede Türk taraftarlar, Avrupa’nın dört bir yanından Porto’ya gelerek A Milli Takım’ı yalnız bırakmadı. Ay-yıldızlı taraftarlar, karşılaşma öncesi A Milli Takım’a stat dışında ve karşılaşma sırasında büyük ilgi gösterdi ve yoğun destekte bulundu. Ayrıca birçok Türk taraftarın Portekiz tribünlerine de bilet aldığı gözlendi.

Öte yandan kritik mücadelede ay-yıldızlıları TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1’inci Başkan Vekili Servet Yardımcı, A Milli Takımdan Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve yönetim kurulu üyeleri de yalnız bırakmadı.

STADYUMDA KOLTUKLARA BAYRAKLAR BIRAKILDI

Portekiz Futbol Federasyonu, karşılaşma öncesi stadyumdaki koltuklara Portekiz Bayrağı bıraktı. Portekizli taraftarlar, karşılaşmada hep birlikte bayraklarla takımlarına destek oldu.

EV SAHİBİ EKİPTE 3 DEĞİŞİKLİK

Portekiz’de orta saha Ruben Neves ve kaleci Anthony Lopes sakatlığı, stoper Pepe ise Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle karoda yer alamadı. Vitinha, Jose Sa ve Tiago Djalo ise bu oyuncular yerine kadroya dahil edildi. Portekiz, Türkiye karşısına şu 11 ile sahaya çıktı: Diogo Costa – Dalot, Fonte, Danilo, Raphael Guerreiro, Moutinho, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Jota, Otavio, Cristiano Ronaldo.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir