Alman pazar ve tüketici davranışları araştırma şirketi Statista, son Küresel Tüketici Anketi ile internet kullanıcılarının çevrimiçi reklamlardan ne denli rahatsız olduklarını ortaya koydu.
Webteno’nun haberine göre; söz konusu araştırma, Şubat 2020 ile Mart 2021 tarihleri arasında, 18-64 yaş aralığında kişilerle gerçekleştirilmiş durumda. Her ülke için araştırmaya katılan kişi sayısı 1.000 ila 5.000 arasında değişkenlik gösteriyor.
Kırmızı, çevrimiçi reklamlardan en fazla rahatsız olan ülkeleri gösterirken; sarı orta seviyede rahatsız olanları, yeşil ise nispeten az rahatsız olanları gösteriyor.
İsveç, İspanya, Türkiye, Arjantin, Güney Afrika gibi ülkeler, çevrimiçi reklamlardan ev fazla rahatsız olan ülkeler olarak öne çıkarken; ABD, Kanada, Rusya, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerin orta seviyede rahatsız olduklarını görülüyor.
Çin, Meksika, Hindistan, Brezilya, Japonya gibi ülkeler, çevrimiçi reklamlardan en az rahatsız olan ülkeler gibi görünüyor.
YORUMLAR