UEFA aylar sonra Almanya-İspanya maçındaki penaltı hatasını kabul etti

EURO 2024 çeyrek finalinde İspanya ve Almanya’nın 1-1 berabere kaldığı maçın uzatmalarında Marc Cucurella’nın elle oynadığı top penaltı olarak değerlendirilmemişti. Ancak UEFA turnuvadan aylar sonra penaltı hatasını kabul etti

UEFA aylar sonra Almanya-İspanya maçındaki penaltı hatasını kabul etti

Almanya’nın Euro 2024 macerası, ev sahibi takımın çeyrek finalde uzatmaların ardından nihai şampiyon İspanya’ya 2-1 yenilmesiyle sona erdi. Jamal Musiala’nın şutu Marc Cucurella’nın eline çarpınca Almanlar penaltı olması gerektiğini söyleyerek tepkilerini dile getirdi.

Ancak maçın baş hakemi İngiliz Anthony Taylor penaltı vermediği gibi VAR da olası bir penaltıya işaret etmedi. Bu karar, 119. dakikada Mikel Merino’nun galibiyet golünü atmasıyla EURO 2024’ten elenen Almanya’da büyük tartışmalara yol açtı.

UEFA penaltı hatasını kabul etti

İspanyol yayın kuruluşu Relevo’ya göre ise UEFA, Almanlara bir penaltı verilmesi gerektiğini aylar sonra kabul etti. Avrupalı hakemlerle düzenli olarak görüşen UEFA Hakem Komitesi, uzatmalarda skor 1-1’ken, İspanyol savunma oyuncusunun Musiala’nın şutuna elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı verilmesi gerektiğine hükmetti.

Elbette UEFA’nın bu açıklaması Alman milli takımı için artık çok geç ve bu açıklama sadece yaraya tuz biber ekecek. Pek çok kişi penaltının verilmesi ve nokta vuruşunun gol olması halinde Almanya’nın maçı kazanacağına inanıyordu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir