UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı

UEFA, maç sonunda bozkurt işareti yapmasından dolayı Merih Demiral’la alakalı soruşturma başlattığını açıkladı.

UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 son 16 turu maçında Avusturya’yı 2-1 mağlup etti. Milli Takımı’mızın gollerini Merih Demiral kaydetti. Maçın kahramanı olan Merih, sevincini ‘Bozkurt’ işareti yaparak gösterdi.

UEFA’dan o sevince soruşturma

UEFA’dan yapılan açıklamada “Merih Demiral’ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır.” denildi.

Bozkurt işareti yapan Merih, UEFA tarafından disiplin kuruluna sevk edilirken; kararın Cumartesi günü oynanacak Hollanda maçına kadar açıklanması bekleniyor.

Merih Demiral ise gol sevinciyle ilgili şunları söyledi:

“Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum. Bütün taraftarlarımız bizimle gurur duyuyor. Tribünde görmüştüm yapan taraftarlarımızı, onları gördükten sonra daha çok yapasım geldi, çok mutluyum…”

Hollanda maçında 2 futbolcumuz cezalı

Milli futbolcular Orkun Kökçü ile İsmail Yüksek, Avusturya maçında gördüğü sarı kart nedeniyle Hollanda maçında cezalı duruma düştü.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir