Uludağ Premium Ultra Trail’de, 7’nci kez koşulacak

Geleneksel hale gelen ‘Uludağ Premium Ultra Trail’ bu sene 12-13-14 Temmuz tarihlerinde 7. kez düzenlenecek. Uludağ Alan Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Uludağ Premium sponsorluğunda ve Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla “Uludağ’da Koşmayı Hayal Et!” sloganıyla düzenlenecek Ultra Trail öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Uludağ Premium Ultra Trail’de, 7’nci kez koşulacak

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Geleneksel hale gelen ‘Uludağ Premium Ultra Trail’ bu sene 12-13-14 Temmuz tarihlerinde 7. kez düzenleniyor. Uludağ Alan Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen yarış, Uludağ Premium sponsorluğunda ve Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Ultra Trail öncesi yarışın detaylarının paylaşılması için basın toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen basın toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, Uludağ Premium Ultra Trail Yarış Direktörü Engin Çetinay, Uludağ İçecek Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Doktur katıldı.

Programda ilk olarak söz olan Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş, “Her yıl olduğu birçok yerli ve yabancı koşucular yarışacak. 12 Temmuz’da Uludağ Alan Başkanlığı olarak start vereceğimiz bu yarış aynı zamanda Uludağ’ı spor turizmiyle de buluşturacak. Diğer spor etkinliklerimizle de Uludağ’ı ön planda tutacağız” dedi.

“SPOR ETKİNLİKLERİNİN YAPILMASI KENTİMİZİN DEĞERİNİ ARTIRACAKTIR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugün hedeflediğimiz bir konunun gündemini beraber paylaşıyoruz. Bursa sadece sanayi kenti değil aynı zamanda hem kültürel birikimlere sahip bir kent. Aynı zamanda spora da çok önem veren bir kent. Bunun yanında turizme de gerçekten son derece yatkın, turizmden aldığı payın da artması gereken bir kent. Bursa hem turizm, kültür, spor, sanayi ve tarımla bunları dayanışma içerisinde yürüterek, Dünya’nın sayılı kentlerinden biri haline gelebilecek bir şehir. Böyle spor etkinliklerinin yapılması da kentin değerini artıracaktır. Hayatın koşuşturması içerisinde farkında olmadan binlerce adım atıyoruz. İşe, okula giderken sürekli bir yürüyüşün içerisindeyiz. Hayatımız bir yerlere yetişebilme telaşında geçiyor. Attığımız bu adımları bilinçli bir aktiviteye dönüştürmek bilinçli bir etkinlik olacak. Kentimizde 12 Temmuz- 14 Temmuz arasında düzenlenecek bu koşu yarışmasını mutlulukla desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Sporun değerini kavrayan bir kent olmak sadece bedenen değil ruhen de bizi geliştirecektir” ifadelerini kullandı.

“GELİŞTİRECEĞİMİZ DİĞER HİZMETLERDE KENTİMİZİ TURİZM AÇISINDAN DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRME İSTEĞİMİZ VAR”

Sporun birleştirici bir gücü olduğunu dile getiren Bozbey, “Uludağ çevresinin muhteşem doğası ve yerel dokusunu birleştirerek tüm koşuculara unutulmaz anlar yaşatacağına eminim. Uludağ, 4 mevsim hem aktivitelerin yapılabileceği hem çeşitli görsel, sanatsal etkinliklerin yapılabileceği bir alan olmalı. Su hazinemiz olduğunu da unutmadan Uludağ’a her anlamda sahip çıkmak zorundayız. Uludağ, Bursa’nın en önemli değerlerindedir” dedi.

Her seviyeden yabancı ve yerli sporcuyu ağırlayacak koşu yarışmasının birçok farklı noktadan geçerek zorlu ve keyifli bir deneyim olacağını belirten Bozbey, “Kentimizin önemli turizm noktalarından biri olan Uludağ’ın tanıtılması için de son derece önemli. Bizim de çok önemli sorumluluklarımız var. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz diğer hizmetlerde kentimizi turizm yönünden daha güçlü kılma isteğimiz var. Yakın bir zamanda Turizm Çalıştayı ile konaklayan turist sayısını 3 güne çıkarmayı hedefliyoruz. Bursa’da turistlerin keyif alacağı atmosferi ve diğer sosyal, kültür alanları da ortaya çıkarıp mutlu etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BİZ SPOR VE SANATIN İÇİNDE BİR MARKA HALİNE GELDİK”

Uludağ İçecek Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, “Uludağ olarak bizim dağımız ne kadar tanınırsa biz de o kadar mutlu oluruz. Uludağ dünyada en tanınan yaz ve kış dağı olsun. Hem koşacağız, hem tanıyacağız. Bu açıdan bizim için çok önemli. Biz spor ve sanatın içinde bir marka haline geldik” diyerek ana sponsorları olduğu firmalardan bahsetti. 62. Uluslarası Bursa Festivali’nin de sponsoru olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Kızıl, Uludağ Trail koşusuna 2650 sporcunun yarışmaya katılırken, 137 yabancı yarışmanın da içinde yer aldığını belirtti.

“HEM DOĞASEVERLERİ HEM DE SPOR TUTKUNLARINI BİR ARAYA GETİRİYORUZ”

Yarışma hakkında bilgi veren Uludağ Premium Ultra Trail Yarış Direktörü Engin Çetin, “Uludağ’ın hakettiği değere ulaşması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hem doğaseverleri hem de spor tutkunlarını bir araya getiriyoruz. Ormanın içinde klasik müzik dinletisi olacak. Umarım ilerleyen yıllarda çok daha yukarıya çıkacağız. Koşu 5 etapta yapılacak” diye konuştu.

“BİZ BURSA OLARAK SPORUN BİRÇOK ALANINDA ÇOK BAŞARILIYIZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, “Sporun şehri Bursa’da 6 sporcumuzun olimpiyatları katılmasının mutluluğunu yaşadık. Burada da bir çaba var. Biz Bursa olarak sporun birçok alanında çok başarılıyız. Bu yarışmanın da 7. kez yapılması çok önemli. Sponsorlarımıza desteklerinden dolayı da çok teşekkür ediyoruz. Katılacağı herkesin başarılı olacağı bu yarışmanın festival içinde geçeceğini düşünerek herkese başarılar diliyorum” dedi.

“ULUDAĞ 4 MEVSİM FARKLI AKTİVİTELERİN İCRA EDİLECEĞİ BİR YER HALİNE GELMELİ”

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, “Öncelikle dün akşam bize milli bir heyecan yaşatan milli takımımıza bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. Geleneksel hale gelen Uludağ Ultra Trail yarışmasının Bursa’mıza güzel bir kazanım sağlayacağını düşünüyorum. Uludağ’ı, 4 mevsim farklı aktivitelerin icra edileceği bir yer haline getirmemiz, bu hazineyi değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bursa’nın Türkiye turizminde yeterince payını almadığını düşünüyorum. Turist konaklama sayısının artırılması gerektiğini aktarmak istiyorum” diyerek ana sponsorlara da teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir