Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli?

Her sene milyonlarca öğrenci üniversite hayalini gerçekleştirmek için sınava giriyor. Tercih zamanı ise kafaları çok karıştıran sorular ile karşı karşıya kalıyor. Peki üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar..

Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli?

Milyonlarca öğrenci her sene üniversite hayalini gerçekleştirmek için tercih dönemiyle karşılaşıyor. Peki bu tercihler nasıl yapılmalı? İşte merak edilen cevaplar…

Tercihimi neye göre yapacağım?

Sıralamalarınız bu dönemde daha ön plana çıkacağı için puanla birlikte sıralamayı dikkate almalısınız. Puanlar sizi yanıltabilir.

Nasıl bir tercih yaparsam doğru olur?

Tercihinizi hayalini kurduğunuz bölümle başlayabilirsiniz. Okumak istediğiniz bölümün hangi üniversite de olacağı da çok önemli. Mezun olduğunuz zaman severek yapacağınız bir bölüm seçin. Anlık bir hevesle trend olduğuna inandığınız bölümlerden uzak durun. Unutmayın yapacağınız tercih sizin geleceğiniz olacak.

Üniversite tercihini nasıl yapmalıyım?

Okumak istediğiniz bölüme veya üniversiteye karar verdikten sonra gitmek istediğiniz şehri de araştırmalısınız. Gitmek istediğiniz üniversitenin tanıtım videolarına bakabilir şehirlerde kurulan fuarlardan yararlanabilirsiniz. “Şehir içinde üniversiteye ulaşım kolay mı?” , “Gideceğim şehirde hayat nasıl?” veya “Şehirde gezip görebileceğim, eğlenebileceğim yerler var mı?” tarzındaki sorulara yanıt aramalısınız.

Tercih edeceğiniz üniversite bölümlerinin bana sunacağı koşullar neler olabilir?

Tercih edeceğiniz üniversitelerin, bölümlerin yabancı dil, yurt dışı öğrenci değişim imkanlarını, staj-iş imkanları, çift dal – yan dal, burs vb. gibi imkanları güzelce araştırın, eğer tercih yapacağınız üniversitelerde bu gibi imkanlar varsa onları öncelikli tercih etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Verilen bütün tercih haklarını kullanmalı mıyım? 

ÖSYM 24 tercih hakkı sunar. Bu sunulan tercihlerin hepsini doldurmak zorunda değilsiniz. Ayrıca sıralamanızın üstünde üniversite tercihlerinden olabildiği kadar kaçının. Tercih zamanı anlık yığılma olduğu için maalesef üniversiteye girebilme olasılığınız düşürebilir, üniversite hayallerinizi erteleyebilirsiniz

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir