Üniversiteler açılıyor… Bursa’da kiralık ev piyasası ne durumda?

Bursa Uludağ Üniversitesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılına 30 Eylül’de başlayacak. Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala, öğrenciler ve ailelerini barınma telaşı sararken, Bursa’da öğrencilerin yoğun yaşadığı bölge olan Görükle’de kiralık ev piyasası ne durumda?

Üniversiteler açılıyor… Bursa’da kiralık ev piyasası ne durumda?

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Üniversite tercihleri yapıldı, öğrencilerin barınma telaşı başladı. Okulların açılmasına sayılı günler kala, öğrenciler ve aileleri yana yakıla kiralık ev arıyor. Bursa’da öğrencilerin yoğun yaşadığı bölge olan Görükle’de kiralık ev piyasasındaki son durumu Emlakçı Serhat Karataş, Norm Haber’e anlattı.

Görükle’de kiralık evlerin bir, iki ay öncesine kadar normal seyrinde olduğunu fakat üniversitelerin açılmasına az bir süre kalmasıyla kira fiyatlarının yükselişe geçtiğini dile getiren Emlakçı Serhat Karataş, “Talep olduğu için fiyatlarda bir oynama var. Kiralık ev bulmada sorun yaşıyoruz. Kiralık ev piyasası şu anda kara borsa gibi. Şu an Görükle’de bodrum katta olsa, giriş katta olsa 10 bin liranın altında kiralık ev bulmak çok zor. 1+1 evler 10-13 bin lira bandında, 2+1 evle4 14 bin ila 18 bin bandında. Bu evler genelde 50-60 metrekare oluyor. Güvenlik ve otoparklı konsept daireler ise 20 bin liradan başlıyor. Aile tipi evler de 20 bin lirayı aşmış durumda” şeklinde konuştu. Öğrencilerin genel anlamda, 2 veya 3 kişi olarak ev tuttuğunu, ailelerin ise bu ekonomik şartlarda kiraları yüksek bulduğunu belirten emlakçı Karataş, eşyalı evlerin daha çok tercih edildiğini, eşyasız evlere göre fiyatlarında 3-4 bin lira fazla olduğunu aktardı.

Kızının Bursa Uludağ Üniversitesi’ni kazanması sebebiyle Bayburt’tan Bursa’ya taşındığını söyleyen bir öğrenci velisi, 18 bin liraya 90 metrekare kiralık ev tuttuğunu, kiralık ev fiyatlarını ise normal bulduğunu belirtti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir