Yalnız seyahat etmeyi sevenler için dünyanın en iyi 10 şehri

Yalnız seyahat etmeyi sevenler için dünyanın en iyi 10 şehri

Yalnız planlanan seyahatların sayısı son dönemde artıyor. Peki bir sonraki yalnız seyahatinizde nereye gitmelisiniz? Kayak ve OpenTable dünya çapında tek başına seyahat için en iyi 10 destinasyonu belirledi

Tek başına seyahatin zamanı geldi. Kayak ve OpenTable tarafından hazırlanan ve tek başına seyahat için dünyanın en iyi yerlerini sıralayan yeni bir rapora göre Amerikalıların yüzde 50’si gelecek yıl içinde tek başına bir seyahate çıkmayı planlıyor. Peki tek başına seyahat etmek neden cazip? Kendi hızınızda keşfetme özgürlüğü, yerel bir kültürün derinliklerine dalmak ve çene çalmadan bir yemeğin tadını çıkarmak, maceraperestleri tek başlarına yola çıkmaya çeken şeylerden sadece birkaçı. Ayrıca bir başkasının dikkat dağıtıcı etkisi olmadan seyahat etmek ziyaret ettiğiniz yerlerle daha derin bir bağ kurmanızı sağlar.

Güvenlik, maliyet ve kültürel zenginliğe bakıldı

Peki bir sonraki yalnız seyahatinizde nereye gitmelisiniz? Kayak ve OpenTable, Kayak’ta yapılan solo seyahat aramalarının en büyük payına ve OpenTable restoranlarında yalnız yemek yeme payına dayanarak ABD’de ve dünyada bir dizi şehri analiz etti. Daha sonra güvenlik (Numbeo’dan bir güvenlik endeksi ve FBI suç raporları dahil), uygun fiyat (Kayak ve OpenTable’daki otel, uçuş ve yemek fiyatları dahil), otel memnuniyet puanları ve kültürel zenginlik gibi verilerden yararlanarak sayıları hesapladılar. Son olarak, şehirlerin yalnız seyahat edenler için ne kadar misafirperver olduğunu belirlemek için çevrimiçi bir tüketici anketi yapıldı. Tüm bunların sonucunda dünya çapında yalnız seyahat için en iyi 10 destinasyon belirlendi.

Dünya çapındaki listenin zirvesinde Berlin yer alıyor ve bu Alman şehrinin neden yalnız seyahat için dünyanın en iyi şehri seçildiğini anlamak çok kolay. İster Berlin Duvarı’nın kalıntılarını keşfedin ister bir tekno kulüpte gece boyunca dans edin, Berlin yalnız gezginlere misafirperver olduğu kadar dinamik bir şehri keşfetme şansı sunuyor. Ortalama 31 dolarlık yemek ve gecelik 168 dolarlık otel fiyatlarıyla da bütçe dostu bir seçim.

Listenin ikinci sırasında, kentsel ve doğal güzelliği harmanlayan bir Kanada şehri olan Vancouver yer alıyor. Güvenliği ve çarpıcı manzaralarıyla tanınan Vancouver, hem şehir hayatından hem de açık havadan hoşlananlar için ideal. Bir başka Kanada şehri olan Montreal üçüncü sırada yer alıyor. Bir festival, yemek ve tarih şehri olan Montreal, Avrupa havasıyla heyecan verici bir kültürel deneyim sunuyor. Ayrıca, yüksek güvenlik derecesi ve makul maliyetleri ile yalnız seyahat edenler için mükemmel bir seçim. Listedeki diğer şehirler arasında Paris ardından Milano, Dublin, Toronto, Dubai, Mexico City ve Londra yer alıyor. Listenin tamamı şöyle:

  1. Berlin, Almanya
  2. Vancouver, Kanada
  3. Montreal, Kanada
  4. Paris, Fransa
  5. Milano, İtalya
  6. Dublin, İrlanda
  7. Toronto, Kanada
  8. Dubai, BAE
  9. Meksika, Meksika
  10. Londra, İngiltere

 

Araştırmada ayrıca yalnız seyahat etmek için uygun olan en iyi 10 ABD şehri de belirlendi:

  1. Washington, D.C.
  2. Boston, Massachusetts
  3. Chicago, Illinois
  4. Atlanta, Georgia
  5. Salt Lake City, Utah
  6. Tampa, Florida
  7. Philadelphia, Pennsylvania
  8. Seattle, Washington
  9. Los Angeles, California
  10. New York City, New York

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir