Yaşlı bakımevine silahlı saldırı; saldırgan, annesi dahil 5 kişiyi öldürdü

Yerel polis, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü açıkladı

Yaşlı bakımevine silahlı saldırı; saldırgan, annesi dahil 5 kişiyi öldürdü

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’in doğusundaki Daruvar kentindeki bir yaşlı bakımevinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda beş kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Sağlık Bakanı Vili Baros, N1 TV kanalına yaptığı açıklamada, saldırıda yaralanan beş kişinin de hastanelere kaldırıldığı bilgisini verdi. Başbakan Andrej Plenkovic, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, “Daruvar’daki yaşlı bakımevinde beş kişinin öldürülmesi karşısında dehşete düştük. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralıların iyileşmesini diliyoruz. Yetkili makamların bu korkunç suçun tüm koşullarını tespit etmesini bekliyorum. Bakanlar Božinović, Beroš ve Piletić Daruvar’a ve Pakrac’taki hastaneye gidecek” dedi.

Annesi dahil 5 kişiyi öldürdü

Hırvatistan basınına yansıyan haberler göre, silahlı saldırgan, 1973 yılında doğan eski bir savaş gazisiydi. Bakımevine giren şüpheli, ardından ateş etmeye başladı, annesini ve dört diğer kişiyi öldürdü. Saldırının ardından olay yerinden kaçan şüpheli daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Yerel polis, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğünü açıkladı fakat soruşturma ile ilgili başka bir detay paylaşmadı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir