Yeni Çalışma Bakanına ilk EYT sorusu!

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili olduğu dönemde EYT’lilerle bir araya gelerek, sorunları ve talepleri ilk ağızdan dinleyen yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e EYT sorusu geldi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Bilgin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yeni Çalışma Bakanına ilk EYT sorusu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların durumunu bu kez soru önergesiyle gündeme taşıdı.

Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede yeni bakana şu soruları yöneltti:

1- Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak tanımlanan, gün ve primini ödediği halde 1999 yılında yapılan düzenleme ile emeklilik yaşı 58’e çıkarılan, 2008 yılındaki düzenleme ile de 65 yaşa kademeli olarak yükseltilen emeklilik hakkı kazanmaya yönelik bir düzenleme düşünülmekte midir?

2- Bu düzenlemeden SGK’ya kayıtlı kaç kişi etkilenmektedir?

3- Emekliliğe hak kazanıp yaşa yakılanların emeklilik hakkının verilmesi düşünülmekte midir?

EYT’LİLERLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Vedat Bilgin, EYT mağduriyetinin 20 yılında, 8 Eylül 2019’da Ankara’da yapılan miting öncesi Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili olarak EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak ve dernek yöneticileriyle Çankaya Köşkünde bir araya gelmişti.

ARDI ARDINA FARKLI AÇIKLAMALAR YAPTI

Görüşme sonrası Prof. Dr. Cem Küçük, NTV canlı yayınında Bilgin ile görüştüğünü belirterek, Bilgin’in “Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var” dediğini aktarmıştı.

Vedat Bilgin, daha sonra NTV’ye yaptığı açıklamada da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) homojen bir grup değil. Bu konuda durumu çok farklı olan kimseler var. Çalışmalarımız uzun soluklu olacak, şu an işin çok başındayız ifadelerini kullanmıştı.

Bilgin, 11 Eylül 2019 tarihli bu açıklamalarının ardından Kasım 2019’da Ahmet Hakan’a yaptığı açıklamada ise “Cumhurbaşkanı tarafından EYT konusunda çalışma yapmak üzere görevlendirildiğim bilgisi doğru değildir. Kurulumuzun EYT ile ilgili bir rapor hazırladığı bilgisi tamamen yanlıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizden böyle bir talebi olmamıştır. Bunlar tamamen söylentiden ibarettir.” demişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir