Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu

Resmi Gazete’de dikkat çeken bir karar yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, iki yeni bakan göreve atandı.

Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu

Resmi Gazete’de dikkat çeken bir karar yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, iki bakan görevden alındı.

Kararda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki , görevden affını istediği belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum atandı

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde memur bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamlayan Kurum, Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde kentsel dönüşüm alanında 2017 yılında tamamladı.

1999-2005 yılları arasında Türkiye’nin farklı bölgelerinde şantiyelerde çalıştı; bu dönemde 2016’da FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılan GESTAŞ’ta şantiye şefi görevinde bulundu. 2005 yılında TOKİ’de Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı. 2006-2008 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü, 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü görevlerinde bulundu.

2018’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasından sonra 2023 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti’den İstanbul Milletvekili olarak seçilmiş ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olmuştur. 2024 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı olmuştur. Seçimi %11.5 puanlık fark ile Cumhuriyet Halk Partisi adayı olan mevcut başkan Ekrem İmamoğlu’na karşı kaybetmiştir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir