Yetim çocuklardan Diyarbakır turu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, kentin tarihi ve kültürel değerlerini vatandaşlara tanıtmak için farklı kesimlere yönelik gezi programlarını sürdürüyor. Gezi programının bu haftaki konukları olan “Anda Kardeşe Vefa Derneği”nin belirlediği 50 yetim çocuk, Eğil ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini gezme fırsatı buldu.

Yetim çocuklardan Diyarbakır turu

Turist rehberleri ve ebeveyn eşliğinde yapılan programda çocuklar, Peygamber Kabirleri ve Ziyaret Tepesi, Asur Kalesi ve Kral Kaya Mezarlarını gezerek ilçenin tarihi, kültürel zenginliği ve inanç turizmi hakkında bilgilendirildi. Çocuklara kent tanıtım materyallerinin de hediye edildiği gezi programı Dicle Barajı’na yapılan tekne turu ve ikramlarla sona erdi.
Programın sonunda derneğin il temsilcisi Murat Yaşa bu güzel etkinlik için daire başkanı Ali Çelik ve STK Şube Müdürü Ömer Buğday’a teşekkürlerini iletti.

Yetim gülerse dünya güler düsturunu kendine ilke edinen il valisi Karaloğlu’nun bu tarz programlara önem verdiğini ve devam etmesi gerektiğini söyleyen daire başkanı Ali Çelik;şehirde yaşayan tüm vatandaşların büyükşehir belediyesine karşı aidiyet bağını güçlendirmek için farklı kesimlere yönelik gezi programlarını sürdüreceklerini ifade etti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir