Yıldırım Belediyesi’nde Meclis toplandı

Yıldırım Belediyesi 2024/2029 dönemi Temmuz ayı meclis toplantısı düzenlendi.

Yıldırım Belediyesi’nde Meclis toplandı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Yıldırım Belediyesi’nin 2024/2029 seçim döneminin Temmuz ayı meclis toplantısı Yıldırım Belediye Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yıldırım Belediyesi Temmuz ayı meclisi verilen 2 önergenin oylanmasıyla başladı. Geçtiğimiz günlerde Bursa’da çıkan yangınla ilgili konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Uludağ Üniversitesi ve tüm Bursa’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyerek konuşmasına başladı. Haziran ayı içerisinde hayatını kaybetmiş olan isimlerini anan Yılmaz, 1 Haziran 1963 Bursaspor’un yıldönümünü de kutladı. 15 Temmuz’un milletin yazdığı destan olduğunu ve darbe girişiminin asla unutulmayacağını dile getiren Yılmaz, konuşmasının devamında Sağlık Bakanlığı’na atanan Kemal Memişoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na atanan Murat Kurum’u tebrik etti.

BAŞKAN YILMAZ, HAZİRAN AYI FAALİYETLERİNDEN BAHSETTİ

Devam eden projelerden bahseden Yılmaz, yaz spor okullarının başladığını, bin 250 civarında yüzme havuzuna kayıt yaptırıldığını, Samanlı Lojistik Merkezi’nin tamamlandığını, Çınarönü Kapalı Spor Salonu’nun inşaatının bittiğini ve yaz spor okullarının başladığını dile getirdi. Bağlaraltı Kapalı Pazar Alanı’nda da sona gelindiğini ifade eden Yılmaz, kısa sürede faaliyete açılacağını da söyledi. Kadın ve aile hizmetleri kapsamında 2 bin 250 vatandaşa hizmet verildiğini söyleyen Yılmaz, kadınların iş yerlerine istihdam edildiğini aktardı. Yılmaz, ayrıca spor faaliyetlerinden 7 bin üzerinde vatandaşın faydalandığının altını çizdi. Madımak Katliamı’nda ölenleri anan Yılmaz, “Sağcı gençleri kim öldürdüyse, solcu gençleri de öldürenler aynıdır. Biz bir ve beraber olmalıyız” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Dün her belediyenin milli maçı meydanlarda izleme için bir hazırlığı olduğunu dile getiren Yılmaz, sosyal medyadaki provokasyonlardan kaynaklı olarak iptal edildiğini söyledi.

Başkan Oktay Yılmaz’ın konuşmasının ardından parti grup sözcüleri konuştu. Ardından gündem maddeleri oylandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir