Yoğun bakımdaki Başhekim hayatını kaybetti: Covid 19 mu?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun Covid-19 ile uyumlu klinik bulgularla Adana’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise taziye mesajında Covid 19’dan söz etmedi.

Yoğun bakımdaki Başhekim hayatını kaybetti: Covid 19 mu?

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu‘nun, Covid-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

“VAKALAR ARTIŞ GÖSTERMEKTEDİR”

TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

“COVID-19 PCR testi negatif olmakla birlikte klinik ve radyolojik olarak COVID-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığı artış göstermektedir.

Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Meslektaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

TTB’nin bu açıklamasına karşın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın taziye mesajında Covid 19’dan söz etmemesi dikkat çekti.

Bakan Koca, “Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi, arkadaşımız Dr. Ersin Mahmutluoğlu, akciğer enfeksiyonuna bağlı gelişen kalp yetmezliği nedeniyle tedavi altında olduğu Adana Şehir Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen, yoğun bakımdayken hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı Cennet olsun.” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir