YouTube videolarında ‘reklamı atla’ butonu kaldırılıyor

Teknoloji devi Google, YouTube Premium abonelerinin sayısını artırmak için yeni bir adım atıyor. Şirket, videolarda sıkça çıkan reklamların atlanamaması için ‘atla’ butonunu gizlemeye başladı

YouTube videolarında ‘reklamı atla’ butonu kaldırılıyor

Google’ın kullanıcıların YouTube Premium hizmeti için ödeme yapmasını istediği bir sır değil. Platform, ücretli katmana özel özellikler eklemenin ötesinde, ücretsiz hizmetin kullanımını daha rahatsız edici hale getirerek izleyicileri abone olmaya zorluyor. YouTube son denemesinde, mobil uygulamasında reklam oynatırken geri sayım sayacını ve gri renkli atlama düğmesini gizliyor. Kullanıcı reklamı yeterince izledikten sonra atlama düğmesi aniden beliriyor.

Android Police’e göre, mobil YouTube uygulaması artık bazı kullanıcılar için reklam oynatırken geri sayım sayacını tamamen gizliyor. Görünüşe göre bu değişiklik, izleyicileri reklamı ne zaman atlayabileceklerinden ziyade reklamın kendisine odaklanmaya itmek için yapıldı. Bu nedenle, atlama düğmesini görünür bir zamanlayıcının arkasına kilitlemek yerine, kullanıcılar reklamın belirli bir bölümünü izlediğinde düğme aniden beliriyor.

İlginç bir şekilde, kullanıcılar bir YouTube reklamının ne zaman atlanabilir hale geleceğini videonun altındaki sarı arama çubuğu aracılığıyla tahmin edebiliyor. Bu, kullanıcıların dikkatini sponsorlu içerikten uzaklaştırmadan gerekli bilgileri ustaca sunuyor.

Çoğu yeni YouTube tanıtımı gibi, reklamların mobil cihazlarda çalışma şeklindeki bu değişiklik de sınırlı bir test gibi görünüyor. Şirket bunu resmi olarak duyurmadı ve tüm kullanıcılar bu değişikliği henüz görebilmiş değil. Google’ın bu özelliği kaldırıp kaldırmayacağı ya da tüm kullanıcılara açıp açmayacağı belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir