YouTube’da yeni özellik! Aileler her şeyi görebilecek

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, çocukları çevrimiçi risklerden korumak amacıyla yeni bir ebeveyn kontrolü özelliğini tanıttı. Bu yenilikle birlikte ebeveynler, çocuklarının YouTube’daki aktivitelerini detaylı bir şekilde izleyebilecek ve kontrol edebilecek.

YouTube’da yeni özellik! Aileler her şeyi görebilecek

YouTube, platformda çocukları korumaya yönelik pek çok özellik sunsa da, devreye alınan yeni özellik, ebeveynlerin çocuklarının hesaplarına kendi hesapları üzerinden erişebilmesine olanak tanıyor. Bu sayede ebeveynler, çocuklarının hangi videoya yorum yazdığını, hangi içeriklere abone olduklarını ve kaç video yüklediklerini görebilecek. Ayrıca, çocuklar yeni bir video yüklediğinde ya da canlı yayın başlattığında ebeveynler e-posta ile bilgilendirilecek.

GÖZETİM ÖZELLİĞİ TÜM ÜLKELERE AÇILACAK

Yeni ebeveyn kontrolü özelliği, bu hafta boyunca dünya çapında tüm kullanıcılara sunulacak. Hesaplar, YouTube’un Aile Merkezi üzerinden birbirine bağlanabilecek. Şirket, bu özelliğin ebeveynlerin çocuklarının aktivitelerini yakından takip etmelerine yardımcı olacağını ve onları zararlı içeriklerden koruma sürecini daha etkili hale getireceğini vurguladı.

“KARŞILIKLI KONTROL” ÖZELLİĞİ

YouTube’un yeni özelliğinde dikkat çeken bir diğer detay ise “karşılıklı kontrol” imkanı sunulması. Bu özellik sayesinde hem ebeveynler hem de çocuklar, istedikleri zaman gözetim özelliğini kapatabilecek. Ancak bu durum, özellikle çocukların ebeveynlerinin takibini durdurma olasılığını artırıyor.

YENİ ARAÇLAR YOLDA

YouTube, çocuklara yönelik bu gözetim özelliklerinin sadece başlangıç olduğunu ve özellikle ergenlik çağındaki çocukların çevrimiçi aktivitelerini izlemek için daha fazla araç geliştirmeyi planladığını duyurdu.

Bu yeni özellik, YouTube çocuk gözetim araçları, YouTube ebeveyn kontrolü ve çocuk güvenliği YouTube gibi arama terimlerine uygun olarak optimize edilmiştir.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir