YouTube’dan makyaj videoları için kısıtlama kararı

YouTube, algoritmasını genç kullanıcılara yönelik şiddet içermeyen agresyon ve idealize edilmiş fiziksel görünümleri içeren videoların tanıtımını sınırlayacak şekilde ayarlıyor. Yeni bir blog yazısında YouTube, bu tür içeriklerin “tek bir video olarak zararsız olabileceğini” ancak “tekrarlanan izlenimlerle bazı gençler için sorun yaratabileceğini” belirtti.

YouTube’dan makyaj videoları için kısıtlama kararı

YouTube, genç kullanıcılarını olumsuz etkileyebilecek içeriklere karşı yeni adımlar atıyor. Platform, gençlerin beden imajı ve görünüşleriyle ilgili olumsuz algılar geliştirmesini önlemek amacıyla, şiddet içermeyen agresif davranışlar ve idealize edilmiş fiziksel görünümler içeren videoların gençlere yönelik önerilmesini sınırlayacak. Bu hamle, gençlerin tekrarlanan mesajlar yoluyla zararlı içerik akışlarına kapılmalarını önlemeyi hedefliyor.

The Verge’de yer alan habere göre bu kısıtlamalar, genç kullanıcıların zararlı içerik akışlarına kapılmalarını önlemeyi amaçlarken, bu videoları tamamen izlemelerini engellemiyor çünkü birçok video YouTube’un içerik kurallarına uygun.

YouTube, “Gençler, internette tükettikleri içeriklerdeki ideal standartlarla ilgili tekrarlanan mesajlar gördüklerinde, yetişkinlere kıyasla kendileri hakkında olumsuz inançlar geliştirmeye daha yatkın” dedi.

MAKYAJ VİDEOLARINI DA KAPSIYOR

Yeni koruma önlemleri dünya genelinde uygulanacak ve belirli fiziksel özellikleri, kiloyu ve zindeliği diğerlerinden üstün gösteren ya da “sosyal agresyon” içeren, yani yıldırma veya fiziksel temas içermeyen kavgaları gösteren içeriklere uygulanacak. Bu kısıtlamalar, burun ya da göz şekli gibi görünüşü değiştirmeye yönelik makyaj videoları veya kaslı ya da zayıf vücutları öne çıkaran fitness videolarını da kapsıyor.

YouTube’un Gençlik ve Aile Danışma Komitesi üyesi araştırmacı Allison Briscoe-Smith, “Sağlıksız standartları ya da davranışları idealize eden içeriklerin fazla sıklıkta görülmesi, sorunlu mesajları vurgulayabilir — ve bu mesajlar, bazı gençlerin kendilerini nasıl gördüklerini etkileyebilir” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir